Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαθανάσης: Δεν υπάρχει πρόβλεψη για εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος - Συνεχίζουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Παπαθανάσης: Δεν υπάρχει πρόβλεψη για εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος - Συνεχίζουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις
"Aπό την πρώτη στιγμή, από την έναρξη της πανδημίας και τώρα με την ενεργειακή κρίση, στηρίζουμε τους συμπολίτες μας και τις επιχειρήσεις και πλέον έχουμε ουσιαστικά την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και επιστρέφουμε σε τιμολόγια προ κρίσης", είπε ο Ν. Παπαθανάσης
«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μέσα στον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάσης, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός σχετικά με το ενδεχόμενο προγραμματισμένων διακοπών στην ηλεκτροδότηση, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πρόβλεψη για εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος».

Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 κάνοντας αναφορά στα τιμολόγια ρεύματος, ανέφερε ότι «συνολικά 1,1 δισ. ευρώ έρχονται μέσα στον Αύγουστο για να στηρίξουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μέσα στον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε. Πρέπει να κρατάμε τις δυνάμεις που απαιτούνται για την επόμενη ημέρα, είδατε πως και στην κρίση της πανδημίας, λέγαμε πως ξέραμε πόσο βάθος θα έχει η κρίση και κρατούσαμε δυνάμεις».
Όπως είπε, «από την πρώτη στιγμή, από την έναρξη της πανδημίας και τώρα με την ενεργειακή κρίση, στηρίζουμε τους συμπολίτες μας και τις επιχειρήσεις και πλέον έχουμε ουσιαστικά την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και επιστρέφουμε σε τιμολόγια προ κρίσης.
Ακόμη, με αφορμή τις εξελίξεις για το φυσικό αέριο και τη στάση της Ρωσίας, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «πρέπει να προβλέψουμε και για το χειρότερο δυνατό σενάριο, γι’ αυτό καθιστούμε την Ελλάδα ως ενεργειακό κόμβο».
Κληθείς αν απαντήσει εάν στην Ελλάδα θα έχουμε μέτρα που ανακοινώνονται σε άλλες χώρες για την μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφερε πως «έχουν γίνει οι συστάσεις που πρέπει να γίνουν, τρέχουν τα προγράμματα αντικατάστασης συσκευών. Στη χρήση των κλιματιστικών πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όλοι μας το καλοκαίρι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης