Τελευταία Νέα
Οικονομία

Απάντηση Βενιζέλου σε Schaeuble: Η ΕΕ δεν είχε εξοικειωθεί με την αντιμετώπιση κρίσεων, όπως η ελληνική

Απάντηση Βενιζέλου σε  Schaeuble: Η ΕΕ δεν είχε εξοικειωθεί με την αντιμετώπιση κρίσεων, όπως η ελληνική
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιμένει, ότι η χώρα μας οφείλει να επαγρυπνεί, προκειμένου να μην ξαναπεράσει μία οδυνηρή οικονομική κρίση
Σχετικά Άρθρα

Ο αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, την περίοδο 2012 – 2015, που παράλληλα ήταν υπουργός Οικονομικών από το 2011, υπογραμμίζει ότι η Ευρώπη δεν είχε εξοικειωθεί με την αντιμετώπιση μείζονων κρίσεων και πως η ελληνική υπόθεση αποτελεί καμπή για την «πολιτική ενηλικίωση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Ως επί το πλείστον, ο Wolfgang Schaeuble εξέφραζε την γερμανική πολιτική, μάλιστα την διακομματική γερμανική πολιτική και επιπλέον την κοινή αντίληψη του Eurogroup.
Από εκεί και πέρα, τότε μάθαινε η Ευρώπη, δεν ήξερε, “τι σημαίνει κρίση” και πίστευε ότι η ίδια δεν θα πληγεί από μεγάλες κρίσεις.
Η ελληνική κρίση ήταν ένα “εργαστήριο” και είμαι βέβαιος ότι ο Wolfgang Schaeuble. αντιλαμβάνεται πολύ καλά, λόγω της εμπειρίας του, ότι η ΕΕ μπόρεσε να αντιδράσει στην πανδημία, όπως και τώρα μπορεί να αντιδράσει -ως ένα βαθμό τουλάχιστον- στην ενεργειακή κρίση και στον πληθωρισμό και στα παρεπόμενα του πολέμου στην Ουκρανία, επειδή διαμόρφωσε θεσμούς και μηχανισμούς, χάρη στην ελληνική κρίση.
Άρα, οφείλει πάρα πολλά στην Ελλάδα η “ευρωπαϊκή ολοκλήρωση” και η όποια ικανότητα διαθέτει, έστω και περιορισμένη, τώρα η Eυρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η Ελλάδα να επαγρνυπνεί»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιμένει, ότι η χώρα μας οφείλει να επαγρυπνεί, προκειμένου να μην ξαναπεράσει μία οδυνηρή οικονομική κρίση.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,
«Προφανώς τώρα που υπάρχει ένα χαλαρό δημοσιονομικό πλαίσιο, κάθε χώρα - μέλος έχει μία αυξημένη δική της ευθύνη και οι χώρες, που έχουν διαρθρωτικά προβλήματα, όπως έχουμε εμείς, έχουν ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη. Η Ελλάδα επιβιώνει δημοσιονομικά και αντιμετωπίζει όλες τις δύσκολες καταστάσεις της σημερινής εποχής, επειδή έγινε η μεγάλη παρέμβαση στο χρέος το 2011 - 2012».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης