Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιερρακάκης: Νέο ψηφιακό πρόγραμμα 50 εκατ. ευρώ για καλύτερες μετρήσεις και διαχείριση πόρων από τις ΔΕΥΑ

Πιερρακάκης: Νέο ψηφιακό πρόγραμμα 50 εκατ. ευρώ για καλύτερες μετρήσεις και διαχείριση πόρων από τις ΔΕΥΑ
Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε πως το πρόγραμμα είναι ακόμη υπό διαμόρφωση και μέσα σε λίγες εβδομάδες θα υπάρξουν τα σχετικά δελτία. 
Σχετικά Άρθρα
Ένα νέο πρόγραμμα ψηφιοποίησης των 125 ΔΕΥΑ συν κάποιων ακόμα δημοτικών επιχειρήσεων της χώρας, προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα έργα "ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ Ο.Τ.Α." και "ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ".
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Λιβάνιος από την δική του πλευρά τόνισε πως τα δύο αυτά προγράμματα θα είναι ένα τεράστιο λάθος εάν δεν αξιοποιηθούν όπως πρέπει.
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης ανάφερε πως με το νέο ψηφιακό πρόγραμμα ύψους 50 εκατ. ευρώ που αφορά 125 ΔΕΥΑ συν κάποιους ακόμα δήμους της χώρας που έχουν υπηρεσίες ύδρευσης "περνάμε στην επόμενη εποχή, ώστε να μην υπάρχει σπατάλη νερού, να υπάρχει μέτρηση στα πάντα, να υπάρχουν πύλες μέσω των οποίων να μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται για όλα όσα τους αφορούν, να υπάρχει ασφάλεια, εξοπλισμός, αισθητήρες (σένσορες), όπου στο τέλος της ημέρας μέσα από αυτούς μπορείς να δημιουργήσεις συστήματα για να αξιοποιήσεις καλύτερα τους πόρους τους οποίους θέλεις να μετρήσεις και να διαχειριστείς".
Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε πως το πρόγραμμα είναι ακόμη υπό διαμόρφωση και μέσα σε λίγες εβδομάδες θα υπάρξουν τα σχετικά δελτία. '

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης