Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΤΑΙΠΕΔ: Επιταχύνονται οι αποκρατικοποιήσεις - Στο προσκήνιο λιμάνια, Αττική Οδός, ακίνητα

ΤΑΙΠΕΔ: Επιταχύνονται οι αποκρατικοποιήσεις - Στο προσκήνιο λιμάνια, Αττική Οδός, ακίνητα
Tο Ταμείο επιταχύνει την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων

Στην επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων με την προετοιμασία νέων διαγωνισμών εστιάζει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.
Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Πολίτης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, σε ενημερωτική συνάντηση, το Ταμείο επιταχύνει την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και σε εξέλιξη είναι διαγωνισμοί για αρκετά διαφορετικά έργα, ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία για την έναρξη και άλλων.
«Δίνουμε έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη, με την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Το Ταμείο διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία. Στόχος μας είναι να τη θέσουμε στην υπηρεσία όλων των φορέων του Δημοσίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO του ΤΑΙΠΕΔ
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης: Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε πως το Ταμείο προχωράει στην ωρίμανση και γρήγορη υλοποίηση έργων στρατηγικής σημασίας. «Τους τελευταίους μήνες καταγράφεται σημαντική πρόοδος σε σειρά έργων με κοινωνικό αποτύπωμα, όπως οι καθαρισμοί δασών, η αναβάθμιση των υποδομών υγείας και η υποστήριξη του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού».
Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μεταξύ άλλων, σημειώθηκε πως η υποβολή των οικονομικών προσφορών στο διαγωνισμό για την Αττική Οδό αναμένεται εντός του Α τριμήνου του 2023, ενώ στα λιμάνια αναμένονται δεσμευτικές προσφορές για την Αλεξανδρούπολη στις 29/7 και για την Ηγουμενίτσα στις 5/8.
Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη (Β’ Φάση) ο διαγωνισμός για το λιμάνι του Ηρακλείου με εκτιμώμενη ημερομηνία υποβολής προσφορών το τελευταίο τρίμηνο του 2022.
Αλλά και για τους τουριστικούς λιμένες, σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για τη μαρίνα Mega Yachts στο λιμάνι της Κέρκυρας (αξιολογούνται οι προτάσεις των τεσσάρων σχημάτων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον), ενώ συνεχίζεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας στην Πύλο. Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στις 30/9.
Για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, ο διαγωνισμός βρίσκεται στη διαδικασία οικονομικού κλεισίματος, με απώτερη ημερομηνία εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ για την Εγνατία Οδό η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης των χρηματοδοτικών και κατασκευαστικών συμφωνιών και κατάθεσή τους μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης.
Η διοίκηση του Ταμείο τόνισε παράλληλα για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας πως εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια αξιοποίησης, όπως αναφέρεται και στο Asset Development Plan, αν και οι ευρύτερες συνθήκες και η αβεβαιότητα που επικρατούν στις διεθνείς αγορές ενέργειας δεν ευνοούν τον όποιο σχετικό σχεδιασμό.
Τέλος, κινητικότητα υπάρχει για σειρά ακινήτων καθώς άμεσα θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο και το φθινόπωρο αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον επενδυτή για τις Γούρνες Ηρακλείου και το ακίνητο στον Ταύρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης