Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Δεν ξέρω αν είναι εφικτή η εξάντληση της τετραετίας - Όσο έχουμε ανάπτυξη θα βοηθάμε τον κόσμο οικονομικά

Γεωργιάδης: Δεν ξέρω αν είναι εφικτή η εξάντληση της τετραετίας - Όσο έχουμε ανάπτυξη θα βοηθάμε τον κόσμο οικονομικά

"Μια μακρόχρονη προεκλογική περίοδος, με εξαιρετικά μεγάλη ένταση και τοξικότητα, θα αποτελέσει ζημιά στην οικονομία", τόνισε ο Άδ. Γεωργιάδης

«Μια μακρόχρονη προεκλογική περίοδος, με εξαιρετικά μεγάλη ένταση και τοξικότητα, θα αποτελέσει ζημιά στην οικονομία. Όσο η αντιπολίτευση αυξάνει τους τόνους, ενώ πλησιάζουμε ούτως ή άλλως προς τις εκλογές, αυτό θα επιβαρύνει και την οικονομία», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης.
Κληθείς να απαντήσει πότε θα γίνουν εκλογές, ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι αυτό δεν είναι δική του αρμοδιότητα, ενώ απαντώντας στο αν η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία είπε ότι δεν ξέρει αν αυτό είναι εφικτό.
«Πιστεύω ότι όταν έρθει η ώρα των εκλογών ο ελληνικός λαός θα επιλέξει σταθερότητα και θα πάνε όλα καλά», σημείωσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «η οικονομία δεν αγαπάει την πολιτική αστάθεια», αλλά και ότι «όποιος θέλει η χώρα να μην μπει σε περιπέτεια θα θέλει να έχουμε σταθερή κυβέρνηση».
Σχετικά με το ενδεχόμενο μετακλογικής συνεργασίας, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι ποτέ δεν το αποκλείει, αν και δεν βλέπει και κανένα κόμμα να θέλει να συνεργαστεί.
«Δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση με ένα κόμμα με το οποίο διαφωνείς ριζικά», πρόσθεσε.

Για το μέτωπο της οικονομίας

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως «η ελληνική οικονομία πηγαίνει πολύ καλά», εστιάζοντας σε τουρισμό, εξαγωγές και επενδύσεις.
«Δεν μπορώ να καταλάβω την ανησυχία γιατί η οικονομία θα είναι παράγοντας ανησυχίας. Το ότι θα υπάρχει δυσκολία τον χειμώνα, θα υπάρχει. Αυτό θα είναι λόγω του προέδρου Putin και της ενδεχόμενης διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγεις από έναν παγκόσμιο πληθωρισμό».
«Έχουμε πολύ υψηλό πληθωρισμό, αρκετά υψηλότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Αυτό οφείλεται στο μεγάλο αποπληθωρισμό του προηγούμενου έτους και στο ότι έχουμε μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και αυτό συμπαρασύρει τον πληθωρισμό σε μεγάλο βαθμό», εξήγησε.
Περαιτέρω, ανέφερε ότι «ο τουρισμός του 2022 θα είναι υψηλότερος στα έσοδα από το 2019», ενώ «το 2021 είχαμε ρεκόρ επενδύσεων των τελευταίων 28 ετών. Φέτος πάμε για πάνω από 40 δισ. ευρώ σε εξαγωγές».

Περί ακρίβειας

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πήρε μια σειρά από μέτρα στήριξης για τους πολίτες, παραδεχόμενος πως δεν είναι αρκετά.
Αναφερόμενος στο ενεργειακό κόστος, είπε ότι «όσο έχουμε ανάπτυξη θα μπορούμε να βοηθάμε τον κόσμο οικονομικά» και «αν τα λεφτά μας επαρκούσαν για όλους θα δίναμε».
Για το Fuel Pass 2, αφού σημείωσε ότι η κυβέρνηση διεύρυνε τα εισοδηματικά κριτήρια για να γίνει περισσότερο δίκαιο, εξήγησε πως «μοιράζουμε δικά μας χρήματα, όχι δανεικά, όσο η οικονομία μας πηγαίνει καλά μοιράζουμε την υπέρβαση των στόχων του προϋπολογισμού».

Επίθεση με γκαζάκια

Με αφορμή την επίθεση με γκαζάκια στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, στο Παγκράτι, ο κ. Γεωργιάδης την καταδίκασε λέγοντας ότι «όταν βάζουν γκαζάκια στο σπίτι σου είναι τρομοκρατική ενέργεια».
Συμπλήρωσε ότι αυτού του είδους τα χτυπήματα δεν καταγράφονται στις εκθέσεις των διεθνών δημοσιογραφικών ενώσεων όπως οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα που, όπως ανέφερε, «φαντασιώνονται μόνο ότι λέει η αριστερά», αλλά πως «αν υπάρχει πραγματικά πρόβλημα τρομοκράτησης στην Ελλάδα αυτό είναι πρόβλημα των δημοσιογράφων που αντιστρατεύονται την Αριστερά. Αυτοί τρομοκρατούνται στην Ελλάδα».
Τέλος, αναφέρθηκε στην ανεξέλεγκτη παραβατικότητα στην ελληνική κοινωνία που, όπως είπε, δεν αλλάζει από τη μία μέρα σε άλλη, ενώ σημείωσε ότι «τo έγκλημα τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την κατιούσα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης