Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έρευνα ManpowerGroup: Τι αναζητούν οι εργαζόμενοι - Από την επιβίωση στην πανδημία, στην ευημερία στον χώρο εργασίας

tags :
Έρευνα ManpowerGroup: Τι αναζητούν οι εργαζόμενοι - Από την επιβίωση στην πανδημία, στην ευημερία στον χώρο εργασίας
Η εμπιστοσύνη είναι σημαντική για ένα ακμάζον εργατικό δυναμικό
Η ManpowerGroup διερευνά μαζί με τη Thrive τι σημαίνει ευελιξία στην εργασία και αναζητά τρόπους με τους οποίους οι εργοδότες θα μπορούν να υποστηρίζουν την ευημερία των εργαζομένων τους
• Το 45% των εργαζομένων θέλουν να επιλέγουν τις δικές τους ώρες έναρξης και λήξης του ωραρίου τους
• Σχεδόν το 1/5 των εργαζομένων (18%) θα προτιμούσαν να εργάζονται 4ήμερη εβδομάδα με λιγότερες αποδοχές
• Μια κουλτούρα εμπιστοσύνης είναι σημαντική. Το 71% των εργαζομένων χρειάζονται εμπιστοσύνη στην ηγεσία για να ευδοκιμήσουν
• Η ευημερία αποτελεί πλέον βασική στρατηγική για την πρόσληψη και την επιχειρηματική επιτυχία
Σύμφωνα με τη νέα έρευνα της εταιρείας παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού ManpowerGroup και της Thrive, της κορυφαίας εταιρείας τεχνολογίας αλλαγής της συμπεριφοράς που ιδρύθηκε από την Arianna Huffington, οι εργαζόμενοι ζητούν περισσότερα από τους εργοδότες τους για να τους βοηθήσουν να μεταβούν από την επιβίωση στην ευημερία, δίνοντας προτεραιότητα στην ευελιξία μαζί με παράγοντες όπως η εμπιστοσύνη, ο σκοπός και η ευημερία.
Η έρευνα «Τι αναζητούν οι εργαζόμενοι: Από την επιβίωση, στην ευημερία στην εργασία», μέρος της σειράς «What Workers Want» της ManpowerGroup, βασίζεται σε απαντήσεις περισσότερων από 5.000 εργαζομένων σε πέντε χώρες και αποκαλύπτει ότι σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι (93%) θεωρούν σήμερα την ευελιξία «πολύ σημαντική».
Ωστόσο, η φύση αυτής της ευελιξίας ποικίλλει.
Οι εργαζόμενοι από όλα τα υπόβαθρα ζητούν τώρα ευελιξία με τους δικούς τους όρους, με το 45% να θέλουν να επιλέγουν τους δικούς τους χρόνους έναρξης και λήξης του ωραρίου τους και το 18% να είναι πρόθυμοι να μειώσουν τις αποδοχές τους για να εργαστούν μια εβδομάδα τεσσάρων ημερών προκειμένου να επιτύχουν καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.
Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης έναν μεταβαλλόμενο ρόλο για τους ηγέτες, καθώς η εμπιστοσύνη και οι κοινές αξίες είναι όλο και πιο σημαντικές – με τους εργαζόμενους να είναι πρόθυμοι να σταματήσουν να στηρίζουν ή και να εγκαταλείψουν ακόμη έναν οργανισμό εφόσον δεν αισθάνονται ότι υποστηρίζονται επαρκώς.
«Η ευελιξία στην εργασία θα παραμείνει πάντα μια σταθερή κληρονομιά της πανδημίας, ωστόσο δεν αποτελεί μια πρακτική που ταιριάζει σε όλους.
Οι εργαζόμενοι θέλουν περισσότερες επιλογές, ζητούν αυτονομία και επιδιώκουν προσοχή για την ευημερία τους», δήλωσε ο Jonas Prising, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ManpowerGroup.
«Βλέπουμε τις υψηλότερες ελλείψεις ταλέντων εδώ και 16 χρόνια, δίνοντας το ‘πάνω χέρι’ στους εργαζόμενους σχεδόν σε όλα τα επίπεδα και σε κάθε τομέα.
Οι εργοδότες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να δώσουν την προσοχή τους.
Η πρόκληση για τους ηγέτες θα είναι να ακούσουν, να προσαρμοστούν και να σκεφτούν διαφορετικά αναφορικά με το πώς θα προσεγγίσουν την ευελιξία γενικά και όχι μόνο την ευέλικτη εργασία.»

Αμοιβή, ασφάλεια, εμπιστοσύνη, ψυχική υγεία και burnout

Η εμπιστοσύνη είναι σημαντική για ένα ακμάζον εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με την έρευνα.
Η εμπιστοσύνη στους συναδέλφους βαθμολογήθηκε δεύτερη μετά τις δίκαιες αμοιβές και τις ασφαλείς συνθήκες εργασίας από τους εργαζομένους (79%), ενώ η εμπιστοσύνη στους ηγέτες εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από περισσότερα από τα 2/3 των συμμετεχόντων στην έρευνα (71%).
Επιπλέον, οι άνθρωποι θέλουν να εργαστούν για εταιρείες που μοιράζονται τις αξίες και τις πεποιθήσεις τους, με το 70% να αναζητούν νόημα στην καθημερινή τους εργασία.
Η πανδημία έθεσε την ψυχική υγεία σταθερά στην κορυφή των δημόσιων και εταιρικών ημερήσιων διατάξεων και οι εργαζόμενοι βλέπουν τώρα την ευημερία ως κοινή ευθύνη μαζί με τους εργοδότες.
Τα επίπεδα άγχους έχουν μειωθεί από την κορύφωση της πανδημίας (42% έως 38%), αλλά εξακολουθούν να είναι υψηλότερα από ό, τι πριν από τον Μάρτιο του 2020.
Όλο και περισσότερο, οι εργοδότες θα καλούνται να αντιμετωπίσουν την εξουθένωση, να οικοδομήσουν ανθεκτικότητα και να ενισχύσουν την ψυχική κατάσταση των εργαζομένων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης