Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τα τέσσερα επενδυτικά σχήματα που διεκδικούν τη δημιουργία της Megayacht Μαρίνας στην Κέρκυρα

Τα τέσσερα επενδυτικά σχήματα που διεκδικούν τη δημιουργία της Megayacht Μαρίνας στην Κέρκυρα
Υπενθυμίζεται πως το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 100% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε.(ΟΛΚΕ), εταιρείας η οποία έχει το δικαίωμα λειτουργίας του Κεντρικού Λιμένα Κέρκυρας μέχρι το 2063
Σχετικά Άρθρα

Τα τέσσερα επενδυτικά σχήματα που υπέβαλαν φακέλους Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Yπο-παραχώρηση του Δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης του Τουριστικού Λιμένα Κέρκυρας (Megayacht Marina) ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής (με αλφαβητική σειρά): 

- Ένωση εταιριών ΑΒΑΞ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ –
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ (διακριτικός τίτλος
ΑΒΑΞ Α.Ε.) και ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

- TEKAΛ Α.Ε.

- D MARINAS HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.

- LAMDA MARINAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ (διακριτικός τίτλος LAMDA MARINAS
INVESTMENTS S.M.S.A.)

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου, αφού αξιολογήσουν τους υποβληθέντες φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β΄ φάση του διαγωνισμού (φάση δεσμευτικών προσφορών).
Η Μαρίνα μεγάλων σκαφών τύπου megayacht βρίσκεται στην Ανατολική ακτή του νησιού της Κέρκυρας, στα δυτικά του υφιστάμενου εμπορικού λιμένα, δίπλα στον τερματικό σταθμό των κρουαζιερόπλοιων.
Η γεωγραφική θέση της νέας μαρίνας είναι ιδιαίτερα πλεονεκτική καθώς: 

  • Βρίσκεται δίπλα σε πόλη με πολλά τουριστικά αξιοθέατα.
  • Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από διεθνές αεροδρόμιο - απόσταση τριών (3) χιλιομέτρων - και ταυτόχρονα, από πλευράς ναυσιπλοΐας, βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περιοχή, τις ακτές του Ιονίου Πελάγους.
  • Αποτελεί γεωγραφική γέφυρα μεταξύ των ελληνικών και των λοιπών μεσογειακών προορισμών - διασυνδεδεμένη με εθνικά και διεθνή λιμάνια και περιοχές μεγάλης ζήτησης - συμπεριλαμβανομένων του Ιονίου, της Ελλάδας, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας, της Νότιας Ιταλίας και της Μέσης Ανατολής.
mega-yacht_1.jpg
Οι λεπτομέρειες

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ, η μαρίνα για mega-yacht στην Κέρκυρα προβλέπεται να καλύπτει 98 θέσεις ελλιμενισμού, με μέγιστο μήκος γιότ (LOA) 140 μέτρων. Οι προβλήτες θα έχουν πλάτος 16 μ., ενώ ο λιμένας θα έχει ελάχιστο βάθος 5 μ., ενώ η χερσαία ζώνη θα καλύπτει επιφάνεια 40 χιλ. τμ.
Με βάση το σημερινό σχεδιασμό προβλέπεται η δημιουργία ξενοδοχείου, εστιατορίου, καταστημάτων αναψυχής και λιανικής, γήπεδα τένις, γυμναστήριο, σούπερ μάρκετ και εγκαταστάσεις στάθμευσης, μεταξύ άλλων.
Υπενθυμίζεται πως το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 100% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε.(ΟΛΚΕ), εταιρείας η οποία έχει το δικαίωμα λειτουργίας του Κεντρικού Λιμένα Κέρκυρας μέχρι το 2063.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης