Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε BB+ αναβάθμισε την Ελλάδα ο ιαπωνικός οίκος R&I - Σταϊκούρας: Πιο κοντά η επενδυτική βαθμίδα

Σε BB+ αναβάθμισε την Ελλάδα ο ιαπωνικός οίκος R&I - Σταϊκούρας: Πιο κοντά η επενδυτική βαθμίδα
Aναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας, κατά μια βαθμίδα, σε ΒΒ+ με σταθερό outlook, από τον ιαπωνικό οίκο αξιολόγησης R&I
Σχετικά Άρθρα

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας, κατά μια βαθμίδα, σε ΒΒ+ με σταθερό outlook προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης R&I.  
Ο ιαπωνικός οίκος εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε θετικό μονοπάτι, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις, ενώ εκτιμά οτι μακροπρόθεσμα θα ενισχυθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Η Ελλάδα θα παραμείνει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης από το 2023 και μετά, εκτιμά η R&I.

Σταϊκούρας: Πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, «σήμερα, ένας ακόμη διεθνής οίκος αξιολόγησης, ο ιαπωνικός R&I, αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας.
Αναβάθμιση που φέρνει τη χώρα ένα «σκαλοπάτι» πριν την επενδυτική βαθμίδα.
Σημειώνεται ότι είναι ο τέταρτος οίκος αξιολόγησης, μετά την Standard & Poor's, την DBRS και την Scope Ratings, που αποδίδει, στο Ελληνικό Δημόσιο, βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας ισοδύναμη με ΒΒ+, δηλαδή μία μόλις βαθμίδα πριν την επενδυτική.
Πρόκειται για την 11η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας την τελευταία τριετία, παρά τις διαδοχικές, εξωγενείς κρίσεις, αποτέλεσμα της άσκησης ορθής οικονομικής πολιτικής.
Έτσι, μετά την επίτευξη των στόχων της άρσης των κεφαλαιακών περιορισμών, της πρόωρης εξόφλησης του ΔΝΤ, της μείωσης του όγκου των «κόκκινων» δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, της ισχυρής ανάκαμψης και βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας, της σταδιακής δημοσιονομικής ισορροπίας, της διαμόρφωσης ισχυρών ταμειακών διαθεσίμων, της γενναίας και αποτελεσματικής στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, της ορθολογικής αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων και της εξόδου της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, η Ελλάδα βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην υλοποίηση και του τελευταίου στόχου της: την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας.
Εθνικός στόχος με ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία και την κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωσε του υπουργού Οικονομικών.
Όπως έχει επισημάνει το bankingnews.gr, οι αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας είναι πολιτικά χειραγωγούμενες, καθώς δεν δικαιολογούνται από τα υψηλά ελλείμματα, το υψηλό δημόσιο χρέος και την εκτόξευση του κόστους δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς πέριξ του 4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο