Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Αιτήσεις από 21/6 έως 5/7 - Χωρίς δικαιολογητικά και έως 50% η επιδότηση

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Αιτήσεις από 21/6 έως 5/7 - Χωρίς δικαιολογητικά και έως 50% η επιδότηση
Κάθε αίτηση χρηματοδότησης δύναται να περιλαμβάνει κατά μέγιστο έως 3 συσκευές
Σχετικά Άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών, καθώς την Τρίτη 21/6 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερόμενων χωρίς δικαιολογητικά.
Ειδικότερα, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την Τρίτη 21 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου και οι επιδοτήσεις θα είναι από 30%-50% για την αγορά καινούριων συσκευών, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση με τον Οδηγό εφαρμογής του προγράμματος που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή», επιδοτεί την αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών και μάλιστα, για κάθε μία νέα συσκευή που επιχορηγείται, μία παλαιά συσκευή της ίδιας κατηγορίας θα πρέπει να ανακυκλωθεί μέσω εγκεκριμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων ηλεκτρικού εξοπλισμού.
Κάθε αίτηση χρηματοδότησης δύναται να περιλαμβάνει κατά μέγιστο έως 3 συσκευές (έως 2 κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή καταψύκτη) για την κύρια ή την δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη. Τα κριτήρια υπαγωγής περιλαμβάνουν το εισόδημα και το πλήθος των μελών της οικογένειας με πρόσθετη μοριοδότηση για μονογονεϊκές και οικογένειες με ΑΜΕΑ.
σισκ.JPG

Περί αιτήσεων

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλλει μία μόνο αίτηση που αφορά μόνο μία κατοικία (την κύρια ή την δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη) και να διαθέτει ενεργή οικιακή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της οποίας γίνεται η ταυτοποίηση της κατοικίας του αιτούντος.
Αιτήσεις υποβάλλονται από μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν γεννηθεί προ της 1/1/2005 και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.
Το πληροφοριακό σύστημα που το υποστηρίζει σχεδιάστηκε έτσι ώστε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία να αντλούνται αυτόματα. Έτσι, ο ενδιαφερόμενος χρειάζεται για την αίτηση τους κωδικούς του taxisnet, τον αριθμό παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και το κινητό του τηλέφωνο.
Εφόσον η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λαμβάνει ηλεκτρονικά, στο κινητό τηλέφωνο, έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση που δικαιούται και θα αγοράζει τη συσκευή στη μειωμένη τιμή από το κατάστημα που επιθυμεί (εφόσον συμμετέχει στο πρόγραμμα). Θα είναι υποχρεωμένος επίσης να παραδώσει την παλιά συσκευή για ανακύκλωση.
Δείτε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ: fek_1.pdf

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης