Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης για καύσιμα: Η κυβέρνηση είναι εδώ για να δώσει λύση- Οι ανακοινώσεις όταν θα είμαστε έτοιμοι

Γεωργιάδης για καύσιμα: Η κυβέρνηση είναι εδώ για να δώσει λύση- Οι ανακοινώσεις όταν θα είμαστε έτοιμοι
Οι 4 παρεμβάσεις που εξετάζει η κυβέρνηση για τα καύσιμα - Στο τραπέζι και η τρίμηνη παράταση του fuel pass
Σχετικά Άρθρα
«Η κυβέρνηση είναι εδώ για να δώσει λύση» και στα καύσιμα και «όταν είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε τις ανακοινώσεις», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης.
«Δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης οι αυξήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα, αλλά δεν θα αφήσουμε τον λαό να δεινοπαθήσει», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, «και για τα καύσιμα, στο μέτρο που το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά, η κυβέρνηση είναι εδώ για να δώσει λύση. Η βούληση είναι κάθε φορά που έχουμε περίσσευμα, να επιστρέφει στον κόσμο, εκεί που “πονάει” ο κόσμος. Σήμερα “πονάει” στα καύσιμα».
Εξήγησε ωστόσο ότι οι ανακοινώσεις γίνονται πάντα από το αρμόδιο υπουργείο, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αναζητεί τον δημοσιονομικό χώρο, χωρίς να φεύγουμε από τους δημοσιονομικούς στόχους.
«Όταν είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε τις ανακοινώσεις», πρόσθεσε και ,σημείωσε πως «η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στο στόχαστρο των αγορών, όλα πρέπει να γίνουν με ευαισθησία και ευθύνη».
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, καθήκον όλων είναι να πάμε με κοινωνική αλληλεγγύη και να βοηθήσουμε αυτόν που έχει ανάγκη.

Ακόμη, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «όσοι ζητάνε μείωση του φόρου στα καύσιμα, θα πρέπει να πουν και πού θα βρεθούν τα λεφτά».

Για το ρεύμα

Η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς την μείωση των λογαριασμών ρεύματος είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση σε όλη την Ευρώπη, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Όπως είπε, όσοι επαγγελματίες παίρνουν μηνιαίο λογαριασμό και έχουν μεγάλη κατανάλωση, έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν μείωση στον λογαριασμό τους.

Οι 4 παρεμβάσεις για τα καύσιμα που εξετάζει η κυβέρνηση

Μια σειρά από σενάρια παρέμβασης για να μπει "φρένο" στην ακρίβεια των καυσίμων, εξετάζει η κυβέρνηση.
Στο ...μικροσκόπιο βρίσκονται από μια νέα επιδότηση στα καύσιμα (fuel pass) και στήριξη των μεταφορών στα νησιά,  μέχρι και η επιστροφή μέρους των εσόδων από τη φορολογία στα καύσιμα.
Σχετικά με το fuel pass, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, η εισήγηση είναι είτε να παρέχεται για ακόμη ένα τρίμηνο, ξεκινώντας από 1η Ιουλίου και τα ποσά να φτάνουν τα 20 ευρώ το μήνα (σήμερα είναι 40-50 ευρώ για 3 μήνες συνολικά και οδηγούς αυτοκινήτων και 30-35 ευρώ για μοτοσικλετών και 5 ευρώ μπόνους για άυλη εφαρμογή), είτε να έχει ισχύ ανά μήνα ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.
Ακόμη, η ειδική επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης κατά 15 λεπτά στην τιμή διυλιστηρίου φαίνεται ότι θα πάρει και δεύτερη παράταση και μπορεί να αυξηθεί στα 20 λεπτά το λίτρο.
Επιπλέον, υπάρχει εισήγηση για μείωση του ΦΠΑ των καυσίμων στα νησιά  στο 17% από 24%. Σημειώνεται ότι σήμερα ισχύει σε Χίο, Λέσβο, Σάμο και Κω ο μειωμένος ΦΠΑ και η εισήγηση προβλέπει την επέκτασή του και σε άλλα νησιά για ένα τρίμηνο.
Επίσης, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τα ακτοπλοικά εισιτήρια, με επίκεντρο την επιδότηση των καυσίμων ακτοπλοικών εταιριών ή εναλλακτικών μέτρων στήριξης.
Τέλος, εξετάζεται  έκατακτο βοήθημα για τη στήριξη των ευάλωτων κοικοκυριών, όπως είχε γίνει πριν από το Πάσχα με το επίδομνα των 200 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης