Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Προσπαθούμε να βελτιώσουμε με μόνιμα μέτρα το εισόδημα των πολιτών

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Προσπαθούμε να βελτιώσουμε με μόνιμα μέτρα το εισόδημα των πολιτών
Θα βρεθεί δημοσιονομικός χώρος, αυτό δείχνει η εκτέλεση του προϋπολογισμού είπε ο κ.Σταϊκούρας
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η κυβέρνηση προσπαθεί με μόνιμα μέτρα να βελτιώσει το εισόδημα των πολιτών διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σταϊκούρας υποστήριξε ότι «όσοι λένε «δώσε κι άλλα», ουσιαστικά ζητούν να αυξηθεί το έλλειμμα της χώρας».
«Χρειάζεται να είμαστε κοντά στην κοινωνία, αυτό όμως θέλει προσοχή και ρεαλισμό.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει με μόνιμα μέτρα το εισόδημα του πολίτη, έχοντας στο νου και το παρόν αλλά και το μέλλον της οικονομίας» ανέφερε ο κ.Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι δεν θα αναφερθεί σε κανένα μελλοντικό μέτρο πριν εξασφαλιστεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος και πριν υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.
Πάντως, ο ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο δημοσιονομικός χώρος θα βρεθεί, γιατί, όπως είπε, αυτό δείχνει η εκτέλεση του προϋπολογισμού. Όπως είπε, δόθηκαν 110 εκατ. ευρώ ως επιδότηση στα καύσιμα, ταυτόχρονα όμως οι πολίτες έλαβαν 370 εκατ. ευρώ μέσω του νέου μειωμένου ΕΝΦΙΑ.
«Αντί να δίνεις επιδόματα, παίρνεις λιγότερους φόρους» είπε ο κ.Σταϊκούρας, αναφέροντας πως επιλογή της κυβέρνησης, είναι να τονώσει με μόνιμο τρόπο το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη με τη μείωση των φόρων, την αύξηση του κατωτάτου μισθού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης