Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μεγάλη επιδείνωση στην αγορά ομολόγων - Στο 3,64% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Μεγάλη επιδείνωση στην αγορά ομολόγων - Στο 3,64% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς
Το 10ετές ιταλικό βρίσκεται στο 3,20% ενώ το αμερικανικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,19%
Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζονται οι πωλήσεις και σήμερα 9/5 στα ελληνικά ομόλογα αλλά και τα υπόλοιπα ομόλογα της Ευρωζώνης, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών ενώ στο επίκεντρο παραμένουν οι ανησυχίες ενός πολέμου διαρκείας στην Ουκρανία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ενέργεια και τον πληθωρισμό
Σε αυτό το πλαίσιο, το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,64%, το 10ετές ιταλικό 3,20% ενώ το αμερικανικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,19%.
Από το Καλοκαίρι του 2021, το ΒΝ αναφέρει επίμονα ότι οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων θα φτάσουν στο 3,5% με 4%... Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε το 10ετές ελληνικό ομόλογο είχε απόδοση 0,55%. Ακόμα και η απόδοση του 3,5% με 4%, όμως, είναι συντηρητική εκτίμηση καθώς η απόδοση θα μπορούσε να φτάσει και στο 4,5% και σε ένα ομολογουμένως ακραίο σενάριο στο 5%... Ωστόσο το 4,25% με 4,50% θεωρούμε ότι είναι το βασικό σενάριο…
Omologa1.JPG
Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ότι δεν θα προχωρήσει σε πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, στις επόμενες συνεδριάσεις της εντούτοις οι επενδυτές θεωρούν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα αναγκαστούν να προβούν σε επιθετική αύξηση των επιτοκίων στις προσεχείς συνεδριάσεις προκειμένου να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό γεγονός που θα οδηγήσει σε ύφεση τις παγκόσμιες οικονομίες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια αρχικά μηδενίζοντας το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων από αρνητικό -0,50% σε 0% και εν συνεχεία αυξάνοντας το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο από 0% σε 0,25%.
Το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα ξεπεράσει το 1% μέσα στο 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης