Οικονομία

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ) – Συνέδριο ΝΔ: Δεν θα εκτραπεί η οικονομία από τη νέα κρίση παρά τα πλήγματα

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ) – Συνέδριο ΝΔ: Δεν θα εκτραπεί η οικονομία από τη νέα κρίση παρά τα πλήγματα

«Με συστηματική προσπάθεια καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και λειτουργική την οικονομία, καταγράφοντας θετικές εξελίξεις» επισήμανε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σχετικά Άρθρα

Την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας εξέφρασε, από το βήμα του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το Σάββατο 7 Μάιου 2022.
«Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία πολυεπίπεδες κρίσεις…
Τιμήσαμε την ψήφο των πολιτών και τηρήσαμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, υλοποιώντας τα προγράμματά μας…
Με συστηματική προσπάθεια καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και λειτουργική την οικονομία, καταγράφοντας θετικές εξελίξεις» επισήμανε.
Στις θετικές εξελίξεις περιέλαβε τα εξής «η ισχυρή ανάκαμψη, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, η μόνιμη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, η συρρίκνωση της ανεργίας, η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, η αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου»,.

Δεν θα εκτραπεί…

«Τα ισχυρά θεμέλια που έχουμε θέσει, μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι η νέα κρίση δεν θα οδηγήσει σε μη αντιστρέψιμη κατάσταση.
Θα πλήξει, αλλά δε θα εκτρέψει την οικονομία», επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

Σε ήρεμες θάλασσες…

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί τις δημοσιονομικές δυνατότητες για γενναίες παρεμβάσεις και ουσιαστικές λύσεις.
«Η παράταξή μας διαχρονικά έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία πρωταγωνιστικά και ουσιαστικά στις ιστορικές προκλήσεις και αποστολές.
Έτσι και τώρα, παρά τις μεγάλες φουρτούνες, θα τα καταφέρουμε και πάλι.
Θα οδηγήσουμε το εθνικό σκάφος σε ήρεμες θάλασσες», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης