Τελευταία Νέα
Οικονομία

Gentiloni: Δεν ήρθε η ώρα για επενδυτική βαθμίδα - Τον Ιούνιο η απόφαση για την εποπτεία της Ελλάδας

Gentiloni: Δεν ήρθε η ώρα για επενδυτική βαθμίδα - Τον Ιούνιο η απόφαση για την εποπτεία της Ελλάδας
Ο Gentiloni εκτίμησε ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επίπεδο για να αποκτήσει η Ελλάδα επενδυτική βαθμίδα
Σχετικά Άρθρα
Tον Ιούνιο θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα αρθεί η ενισχυμένη εποπτεία της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Paolo Gentiloni, κατά την τοποθέτησή του στο 7ο Οικονομικό Forum των Δελφών.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος συμμετείχε σε συζήτηση με τους προέδρους των ελληνικών τραπεζών, τόνισε πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.
Απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Γιώργου Παπαγεωργίου, υπογράμμισε πως η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει το μομέντουμ για μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι τον Ιούνιο θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα αρθεί η ενισχυμένη εποπτεία της ελληνικής οικονομίας.

Δεν ήρθε η ώρα για επενδυτική βαθμίδα

Εκτίμησε πάντως ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επίπεδο για να αποκτήσει η Ελλάδα επενδυτική βαθμίδα.
Σχετικά με τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία ο κ. Gentiloni υποστήριξε πως ο αντίκτυπος θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια του πολέμου, τη δυνατότητα κυρώσεων στη Ρωσία στον τομέα της ενέργειας και από την εξέλιξη του πληθωρισμού.
Παραδέχθηκε πάντως ότι το ποσοστό ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας θα κυμανθεί χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, λέγοντας ότι στα μέσα Μαϊου θα υπάρξει νέα πρόβλεψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης