Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έντονο αραβικό ενδιαφέρον για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Γούρνες Ηρακλείου και Σχιστό - Το παρασκήνιο στο Ντουμπάι

Έντονο αραβικό ενδιαφέρον για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Γούρνες Ηρακλείου και Σχιστό - Το παρασκήνιο στο Ντουμπάι
Στο Ντουμπάι στα πλαίσια της έκθεσης Expo2020, ο Γεωργιάδης είχε στενή συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του εμιράτου, τον Μωχάμετ Αλαμπάρ του κολοσσού Emaar Properties, που έχει χτίσει την μισή πόλη μέσα στην έρημο
Σχετικά Άρθρα

Tα τελευταία ταξίδια της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στα εμιράτα φέρανε καινούρια νέα στο χώρο των επενδύσεων.
Ειδικότερα, το τελευταίο ταξίδι του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη στο Ντουμπάι φαίνεται ότι είχε μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη όσον αφορά τα ελληνικά πρότζεκτ που τρέχουν ήδη.
Στο Ντουμπάι στα πλαίσια της έκθεσης Expo2020, ο Υπουργός είχε στενή συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του εμιράτου, τον Μωχάμετ Αλαμπάρ του κολοσσού Emaar Properties, που έχει χτίσει την μισή πόλη μέσα στην έρημο. 
Ο κ. Αλαμπάρ αφού συζήτησε με την ομάδα Γεωργιάδη τα πρότζεκτ που η ελληνική πλευρά θα ενδιαφερόταν για συμπράξεις, δήλωσε θετικός στο να συμμετάσχει στην επένδυση στις Γούρνες Ηρακλείου μαζί με την θυγατρική του Ελλάκτωρα, Reds. 
Ωστόσο ο άραβας μεγιστάνας, θεώρησε εξαιρετική ευκαιρία και την επένδυση στο Σχιστό, δηλαδή την έκταση 3.000 στρεμμάτων που διαχειρίζεται η Σχιστό Α.Ε, που ανήκει στην Εκκλησία κατά 100%.
Το μέρος προσφέρεται για αξιοποίηση του αιγιαλού με επενδύσεις στον τουρισμό. 
Πριν 15 μέρες, τέλος, μετά το ταξίδι της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης στην Σαουδική Αραβία υπήρξε και άλλο ένα μεγάλο ενδιαφέρον από τα ναυπηγεία της Σ. Αραβίας για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που έχει πάρει πλέον ο εφοπλιστής Προκοπίου.
Αν εξαιρέσει κανείς ότι ο δήμος Χαιδαρίου προσπαθεί να μπλοκάρει την μεταβίβαση των ναυπηγείων στον εφοπλιστή, τότε μπορούμε να μιλάμε για ένα ιδιαίτερα επικερδές ντιλ μιας και τα ναυπηγεία Νεωρίου και Ελευσίνας, ήδη έχουν πάρει το δρόμο τους… 

Σωτήρης Πίκουλας 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης