Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε ποια χώρα του ΟΟΣΑ οι κάτοικοι πληρώνουν την ακριβότερη βενζίνη σε σχέση με το εισόδημα

Σε ποια χώρα του ΟΟΣΑ οι κάτοικοι πληρώνουν την ακριβότερη βενζίνη σε σχέση με το εισόδημα
Oι κάτοικοι της Ελλάδας πληρώνουν πλέον το 6% του μέσου μηνιαίου μισθού τους για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους, το υψηλότερο ποσοστό  από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ
Σχετικά Άρθρα

Oι κάτοικοι της Ελλάδας πρέπει να πληρώσουν το 6% του μέσου μηνιαίου μισθού τους για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους, λόγω της καλπάζουσας αύξησης των τιμών των υγρών καυσίμων η οποία συνδέεται με την εξελισσόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Αυτό αναφέρει ο Florian Zandft της Statista, και είναι το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ όλων των χωρών του ΟΟΣΑ.
Οι ΗΠΑ αντίθετα, μολονότι καταγράφουν νέο ιστορικό υψηλό άνω των 4 δολαρίων το γαλόνι στη βενζίνη, έρχονται στην τελευταία θέση όσον αφορά το μερίδιο του μέσου μηνιαίου μισθού που απαιτείται για να γεμίσει κάποιος το ρεζερβουάρ του.
Με βάση λοιπόν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και του GlobalPetrolPrices.com, οι Αμερικανοί έπρεπε να πληρώσουν το 1,2% του μέσου μηνιαίου μισθού τους για 16 γαλόνια ή 60 λίτρα βενζίνης.
Οι Καναδοί γεμίζουν το ρεζερβουάρ τους με το 1,9% του μέσου μηνιαίου εισοδήματος ενώ οι Μεξικανοί με το 4,8%.
Η ανισότητα αυτή εξηγείται με βάση τους γενικούς όρους πλούτου και τις συνθήκες στις αγορές εργασίας της κάθε χώρας, καθώς και από το αν παράγει καύσιμα ή όχι.
27047.jpeg


Ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες παράγουν καύσιμα και έχουν χαμηλότερες τιμές.
Έτσι, με στοιχεία 7ης Μαρτίου, οι κάτοικοι της Γερμανίας πρέπει να πληρώνουν 2,4 δολάριο το λίτρο τη βενζίνη, καταβάλλοντας το 3% του μέσου μηνιαίου μισθού τους που ανέρχεται σε 4.900 δολάρια.
Αντίθετα, οι Έλληνες πληρώνουν τη βενζίνη στην αντλία 2,1 δολάρια το λίτρο ( οι τιμές έκτοτε έχουν ανέβει) αλλά έχοντας με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ μέσο μηνιαίο εισόδημα 2.267 δολάρια, για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους πρέπει να καταβάλουν το 5.58% του μηναίου τους εισοδήματος, τo υψηλότερo από όλες τις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης