Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συστάθηκε Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Συστάθηκε Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας
Οι χρηματοδοτήσεις θα κυμαίνονται από 3.000 έως 25.000 ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Δημοσιεύθηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη σύσταση «Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας», ως ανεξάρτητης χρηματοδοτικής μονάδας εντός της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
Την απόφαση συνυπογράφουν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στύλιος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννης Τσακίρης.
Για τη σύσταση του Ταμείου προβλέπεται χρηματοδοτική συνεισφορά 21,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 προς την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η σύναψη της συμφωνίας χρηματοδότησης μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, που θα αναλάβει ρόλο διαχειριστή του Ταμείου.
Με την υπογραφή της συμφωνίας, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα θα ξεκινήσει τις διαδικασίες επιλογής των Τραπεζών που θα συμμετέχουν στο χρηματοδοτικό εργαλείο, οι οποίες, με πόρους του ΠΑΑ 2014-2020, θα χορηγούν δάνεια επιμερισμένου κινδύνου ύψους από 3.000 έως 25.000 ευρώ προς γεωργικές εκμεταλλεύσεις και μεταποιητικές επιχειρήσεις.
Το ΠΑΑ θα χρηματοδοτεί άτοκα το 50% του κεφαλαίου κάθε νέου δανείου που θα χορηγείται και ως εκ τούτου το τελικό επιτόκιο του δανείου θα είναι μειωμένο κατά 50%.
Επιπλέον, προβλέπεται η επιδότηση επιτοκίου, καθώς και η δυνατότητα επιχορήγησης ανά δάνειο για την παροχή τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης στους τελικούς αποδέκτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης