Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Έως τον Μάρτιο 2022 η αποπληρωμή του ΔΝΤ - Πρωτογενές πλεόνασμα από το 2023

Σταϊκούρας: Έως τον Μάρτιο 2022 η αποπληρωμή του ΔΝΤ - Πρωτογενές πλεόνασμα από το 2023
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, παρά την αύξηση των δαπανών, η Ελλάδα θα επιστρέψει σε πρωτογενές πλεόνασμα από το 2023 και μετά
Σχετικά Άρθρα

Μέχρι το τέλος Μαρτίου 2022 η Ελλάδα θα αποπληρώσει τις τελευταίες δόσεις των δανείων που οφείλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
«Η Ελλάδα έχει υποβάλει επίσημα αίτημα για την πλήρη αποπληρωμή του ανεξόφλητου υπολοίπου των δανείων του ΔΝΤ.
Η σχετική διαδικασία έχει εκκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Μαρτίου», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
Η Ελλάδα, η οποία έλαβε πάνω από 260 δισ. ευρώ σε δάνεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης της, βασίζεται αποκλειστικά στις αγορές ομολόγων για τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης το 2018, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Πρωτογενές πλεόνασμα από το 2023 και μετά

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, παρά την αύξηση των δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, η Ελλάδα θα επιστρέψει σε πρωτογενές πλεόνασμα από το 2023 και μετά, όπως έχει δεσμευθεί στους δανειστές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης