Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χατζηθεοδοσίου (ΚΕΕ): Καταγγέλλει «γαλάζιο» πραξικόπημα για την απομάκρυνσή του

Χατζηθεοδοσίου (ΚΕΕ): Καταγγέλλει «γαλάζιο» πραξικόπημα για την απομάκρυνσή του
Ο πρόεδρος της Ένωσης υποστήριξε ότι ζητείται η παραίτησή του «χωρίς να έχουν βάλει έναν λόγο στο τραπέζι»
Σχετικά Άρθρα
«Γαλάζιο» πραξικόπημα για την απομάκρυνσή του από την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, καταγγέλλει ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, μίλησε στο Mega και υποστήριξε ότι ζητείται η παραίτησή του «χωρίς να έχουν βάλει έναν λόγο στο τραπέζι».

«Είναι βέβαιον πως ενόχλησαν οι θέσεις μου, για την επιδότηση του ρεύματος, τη μείωση του ΦΠΑ, για τις 120 δόσεις», ωστόσο όπως επισήμανε ο ίδιος, τα θέματα αυτά η κυβέρνηση τα συζητάει, που σημαίνει πως «καταλαβαίνει».
«Ζητάνε την παραίτησή μου, χωρίς να έχουν βάλει έναν λόγο στο τραπέζι», τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.
«Αυτό που θέλουν είναι να υπάρξει μια αφωνία στην Κεντρική Ένωση των Επιμελητηρίων, θέλουν το κεντρικό Επιμελητήριο να μην παρεμβαίνει,και να έχει έναν πρόεδρο «Υes men», συμπλήρωσε.
Ολοκληρώνοντας τόνισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στη στάση του.

Tην παύση Χατζηθεοδοσίου ζητεί η πλειοψηφία της Ένωσης

Την παύση και αντικατάσταση του Ι. Χατζηθεοδοσίου από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ζητά με επιστολή της η μεγάλη πλειοψηφία της διοικητικής επιτροπής της Ένωσης.
Την επιστολή υπογράφουν 7 από τα 11 μέλη της επιτροπής.
Τα μέλη που ζητούν την απομάκρυνση του κ. Χατζηθεοδοσίου και υπογράφουν τη σχετική επιστολή είναι οι κ.κ. Γιάννης Μασούτης της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ ο οποίος προαλείφεται να αναλάβει πρόεδρος της ΚΕΕΕ, ο Π. Αγνιάδης, Γ. Βουτσινάς, Β. Γιαγιάκας, Στ. Γεωργιάδης, Ηλ. Χαζηχριστοδούλου και Ιορ. Τσώτσος
Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της ΚΕΕ στη θέση του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μίχαλου στις 19 Αυγούστου 2021.
Epistolh.jpg

Χαρίτσης: Το Μαξίμου μεθοδεύει την αποπομπή του προέδρου της ΚΕΕ Γ. Χατζηθεοδοσίου

Το ζήτημα προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να καταγγέλλει μεθοδεύσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.
«Έχοντας μακρά εμπειρία εξωθεσμικών παρεμβάσεων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται ότι μεθοδεύει ακόμα και την αποπομπή του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Χατζηθεοδοσίου», ανέφερε σε δήλωσή του στις 9/2 ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.
Οπως επισημαίνει, «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αυτή έχει δυσανεξία στην κριτική από όπου και αν αυτή προέρχεται. Είναι σύμπτωμα μιας αυταρχικής και ανασφαλούς κυβέρνησης, που βλέπει να οξύνεται το κύμα οργής για την αντικοινωνική και αναποτελεσματική της πολιτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης