Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο Φουρθιώτης και οι επιδοτήσεις, που έλαβε από το πρόγραμμα Συνεργασία

Ο Φουρθιώτης και οι επιδοτήσεις, που έλαβε από το πρόγραμμα Συνεργασία
Το θέμα Φουρθιώτη άνοιξε τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/1/2022) στη Βουλή o Παύλος Πολάκης που κατηγόρησε τον νυν υπουργό Κωστή Χατζηδάκη
Σχετικά Άρθρα

Το κουβάρι της υπόθεσης Φουρθιώτη οι δράσεις του οποίου μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της Βουλής, με αφορμή την πρόταση μομφής, και οι σχέσεις του με τους κυβερνώντες άρχισε να ξετυλίγεται από το υπουργείο Εργασίας όταν ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος πήρε χαμπάρι τι γίνονταν και πέρασε τροπολογία με την οποία ουδείς θα ξεπερνά τα 1.651 ευρώ.
Το σημείο αυτό αποτέλεσε προφανώς την αιχμή της διαρραγής των σχέσεων υπουργού- τηλεαστέρα, ο οποίος μετά την νομοθέτηση εμφανίστηκε στο υπουργείο με μπράβους, όπως είχε πει ο κ. Βρούτσης σε τηλεοπτική συνέντευξη, απαιτώντας να τον συναντήσει.

Το θέμα Φουρθιώτη άνοιξε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Βουλή o Παύλος Πολάκης που κατηγόρησε τον νυν υπουργό Κωστή Χατζηδάκη ότι έδωσε μισθούς (80.000 έκαστος) τριών μηνών τον Ιανουάριο του 2021, για να απαντήσει άμεσα το υπουργείο για «άνθρακες ο θησαυρός του κ. Πολάκη. Όσα σήμερα ισχυρίστηκε στη Βουλή για την υπόθεση Φουρθιώτη και συγκεκριμένα για καταβολές από το Υπουργείο Εργασίας στις 28 και 29/1/2021 στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, πέραν δήθεν όσων προέβλεπε η ρύθμιση Βρούτση, είναι απολύτως ψευδή». Και αυτό γιατί:

  1. Στις πληρωμές στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ που πραγματοποιήθηκαν στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2021 υπήρχε το πλαφόν, που θεσπίστηκε από τον πρώην υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση (άρθρο 112 του ν.4764/2020, ΦΕΚ Α’ 256/23-12-2020). Επομένως το ποσό που καταβλήθηκε για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 υπολογίστηκε με βάση το ανώτατο όριο αποδοχών που θεσπίστηκε με τη συγκεκριμένη ρύθμιση και είναι 1651 ευρώ. Γι’ αυτό άλλωστε η πλευρά Φουρθιώτη διαμαρτυρόταν, υιοθετώντας δική της ερμηνεία της ρύθμισης Βρούτση.
  2. Ενώ οι νομικοί παραστάτες της πλευρές Φουρθιώτη εξακολουθούσαν να διαμαρτύρονται, αμέσως μετά την ολοκλήρωση ελέγχων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, το ΣΕΠΕ και τον ΕΦΚΑ, ο Κωστής Χατζηδάκης διαβίβασε, στις 7 Απριλίου 2021, στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονταν και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τον Φουρθιώτη και τους εργαζόμενους των εταιρειών «JOB PRODUCTION ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» και «PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών στοιχείων στο πλαίσιο του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Το θέμα είχε αποκαλύψει στις 17/12/2020 το ΒΝ ΔΕΣ ΕΔΩ (https://www.bankingnews.gr/epixeiriseis/articles/536724/apokleistiko-sto-dokano-toy-yp-ergasias-kai-efka-thleoptikos-paroysiasths-gia-katachrhsh-mamoyth-toy-programmatos-epidothshs-synergasia).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής που έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν το πανελλήνιο στην προσπάθειά του (προφανώς σε συνεργασία με τρίτα πρόσωπα) να εξαπατήσει το ελληνικό δημόσιο και να εισπράξει τεράστια ποσά από το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που επιδοτεί τους καθαρούς μισθούς εργαζομένων οι οποίοι απασχολούνται με μειωμένο ωράριο (τουλάχιστον στο 50% του πλήρους ωραρίου τους) αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Τότε έπεσε σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που έδειχναν ότι οι μισθοί του εν λόγω παρουσιαστή από 1000 ευρώ στις προαναφερόμενες εταιρίες που ήταν αθροιστικά τον Μάιο 2020 απογειώθηκαν στα 340.000 ευρώ μηνιαίως!!!
Είχε σημάνει συναγερμός στο υπουργείο και με εντολή τότε του πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση πάγωσαν οι πληρωμές μετά το τέλος Αυγούστου, ενώ ο έλεγχος διευρύνθηκε και σε άλλες εταιρίες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του bankingnews ο εν λόγω παρουσιαστής εμφανίστηκε το Οκτώβριο 2020 με βάση τις δηλώσεις του να έχει μισθό 170.000 ευρώ ως εργαζόμενος εταιρίας τηλεοπτικών παραγωγών η οποία λειτουργεί για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού που έχει εμβέλεια στην Περιφέρεια Αττικής.
Μάλιστα η εταιρία που δήλωσε το μισθό αυτό σχετίζεται με τον αφανή ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού.
Την ίδια στιγμή στην ίδια εταιρία παραγωγής σε άλλα τουλάχιστον 4 άτομα οι μισθοί εκτοξεύτηκαν από τα 500 ευρώ σε 70.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ τον Οκτώβριο.
Τα χρήματα του μηναχισμού της ΣΥΝ-ΕΡΓΣΑΣΙΑ δεν πληρώθηκαν ούτε τον Οκτώβριο ούτε και το Σεπτέμβριο όπου ο μισθός του παρουσιαστή ήταν… μόλις 80.000 ευρώ, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί αν έχουν πληρωθεί για τις αναστολές Απριλίου και Μαϊού 2020.
Να σημειωθεί ότι μετά το περιστατικό αυτό ψηφίστηκε τροπολογία, που προβλέπει ότι η αποζημίωση σε μισθούς που θα καλύπτονται από τον προϋπολογισμό λόγω της πανδημίας, δεν θα υπερβαίνει τον ανώτατο μισθό του δικαστική (6.450 ευρώ).

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης