Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους εντός της ημέρας

Νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους εντός της ημέρας
Η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα να λάβει πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και εργαζομένων
Σχετικά Άρθρα
Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα στήριξης που θα αφορούν επιχειρήσεις και εργαζόμενους, μετά την ανακοίνωση των νέων περιορισμών που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα και πλήττουν κυρίως την εστίαση.
Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην ΕΡΤ, «θα υπάρξουν εντός της ημέρας ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Μόνο στο χώρο της εστίασης είναι 6 με 7 δις τα μέτρα στήριξης μέχρι σήμερα».
Νωρίτερα, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης είχαν προναγγείλει τη λήψη νέων μέτρων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού έχει τονίσει την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα στήριξης, καθώς όπως τονίζει, «τα νέα μέτρα, που εξήγγειλε η κυβέρνηση κατά της διασποράς του κοροναϊού, για άλλη μια φορά θίγουν τους εργαζόμενους στην εστίαση».
Η ΠΟΕΕΤ επικρίνει την απόφαση για το κλείσιμο ουσιαστικά των νυκτερινών κέντρων διασκέδασης, που «αφήνει χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς εισόδημα αυτές τις ημέρες και το μέτρο αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι μονόδρομος, για να μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν μια στήριξη. Επομένως, κρίνουμε πως η απόφαση της κυβέρνησης γι’ αυτήν την κατηγορία εργαζομένων είναι μονόδρομος».

Χρ. Σταϊκούρας: Σε ετοιμότητα η κυβέρνηση για νέα μέτρα στήριξης

Η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα να λάβει πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τη νέα φάση της πανδημίας και τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν. Αυτό επισημαίνει, σε δήλωσή του στη «Ναυτεμπορική», ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «είμαστε έτοιμοι, παρακολουθώντας τη δυναμική της οικονομίας και με γνώμονα τις εξελίξεις και τα στοιχεία της πραγματικής οικονομίας, με ψυχραιμία και σύνεση, με γρήγορα αντανακλαστικά αλλά όχι βεβιασμένα, να ενεργήσουμε και πάλι, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας».

Γεωργιάδης: Προς νέα μέτρα στήριξης της εστίασης

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα στην εστίαση για την ζημία που θα υποστούν λόγω των νέων μέτρων άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε πώς όταν έχουμε όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα θα δούμε πώς θα στηριχτεί ο κλάδος, ο οποίος σύμφωνα με τον υπουργό δούλεψε πολύ καλά μέχρι τώρα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης