Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κερδοσκοπία με τις μάσκες KN95 - Ανατιμήσεις έως και 60% - 'Ερχονται πρόστιμα έως 1 εκατ. ευρώ

Κερδοσκοπία με τις μάσκες KN95 - Ανατιμήσεις έως και 60% - 'Ερχονται πρόστιμα έως 1 εκατ. ευρώ
Έρχονται πρόστιμα -μαμούθ έως και 1 εκατ. ευρώ για τις ανατιμήσεις στις μάσκες αυξημένης προστασίας
Σχετικά Άρθρα

Με πρόστιμα -μαμούθ έως και 1 εκατ. ευρώ για τις ανατιμήσεις στις μάσκες αυξημένης προστασίας, προειδοποιεί το υπουργείο Ανάπτυξης.
Στο ζήτημα αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για ανατιμήσεις ακόμη και έως 60% σε ένα βράδυ, μόλις ανακοινώθηκε η υποχρεωτική χρήση της σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σούπερ - μάρκετ

Στο μικροσκόπιο 16 e-shops και φυσικά καταστήματα

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει στο καταναλωτικό κοινό και στις επιχειρήσεις ότι στο χρονικό διάστημα από 24/12/2021 έως και 27/12/2021 παρατηρήθηκαν, σε ορισμένες περιπτώσεις, σημαντικές ανατιμήσεις σε μέσα ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, και κυρίως μάσκες προστασίας κατηγορίας FFP2 και Ν95.
Στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκαν περισσότερα από 16 e-shops και φυσικά καταστήματα που προχώρησαν σε υψηλά ποσοστά ανατιμήσεων σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων που ισχύουν από την Παρασκευή 24/12/2021.
Στα καταστήματα αυτά ήδη πραγματοποιείται έλεγχος από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και άλλες ελεγκτικές μονάδες, προκειμένου να τεκμηριωθεί η ενδεχόμενη άσκηση πρακτικών αισχροκέρδειας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το άρθρο 58 του ν. 4818/2021.Στις επιχειρήσεις που αποδεικνύεται ότι αισχροκερδούν έναντι του καταναλωτικού κοινού, εκμεταλλευόμενες την ανάγκη των καταναλωτών να προστατευθούν από την περαιτέρω διασπορά της Covid-19, θα επιβληθούν πολύ υψηλά πρόστιμα, που μπορούν να έχουν ύψος ως και 1.000.000 ευρώ.
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνει τη δυνατότητα των καταναλωτών να γνωστοποιούν περιστατικά αισχροκέρδειας μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1520 αλλά και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις gen-sec@gge.gr και dimea@mnec.gr.

Ανατιμήσεις έως και 60% σε ένα βράδυ

Αναφερόμενος για τα «καπέλα» στις τιμές στις μάσκες ΚΝ95, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι θα επιβάλλει το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιτρέπει ο νόμος.
«Έχουμε βρει 16 sites που αύξησαν ξαφνικά την τιμή τους.
Όσοι το έχουν κάνει θα πρέπει να αποδείξουν ότι μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής αυξήθηκε η τιμή αγοράς.
Τιμές, 40%, 50%, 60% σε ένα βράδυ!
Είναι ηθικά απαράδεκτο να θέλει κάποιος να βγάλει υπερβολικό κέρδος πάνω στην πανδημία.
Άλλο να κερδίζει ο έμπορος και άλλο να θέλει να κερδίζει μια ζωή.
Εάν αγόρασε ακριβότερα από Πέμπτη βράδυ είναι νόμιμος.
Αν δεν αγόρασε ακριβά από Πέμπτη βράδυ έως Παρασκευή είναι παράνομος», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης