Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Πρόστιμα μέχρι και 1 εκατ. ευρώ σε όσους εκμεταλλεύονται την πανδημία αυξάνοντας τις τιμές των προϊόντων τους – Ήπια μέτρα στις αρχές του 2022

Γεωργιάδης: Πρόστιμα μέχρι και 1 εκατ. ευρώ σε όσους εκμεταλλεύονται την πανδημία αυξάνοντας τις τιμές των προϊόντων τους – Ήπια μέτρα στις αρχές του 2022

"Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί", ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης με αφορμή τις αυξήσεις τιμών σε μάσκες αυξημένης προστασίας

Προειδοποίηση για επιβολή «τσουχτερών» προστίμων που μπορεί να φτάνουν και το 1 εκατ. ευρώ σε όσους εκμεταλλεύονται την πανδημία αυξάνοντας τις τιμές των προϊόντων τους , όπως στις μάσκες αυξημένης προστασίας, απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης κάνοντας αναφορά στα φαινόμενα αισχροκέρδειας, κυρίως μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων από τις 24/12, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι ψηφίστηκε σχετικό άρθρο για την αντιμετώπιση αυτών και εξήγησε ότι «μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022 απαγορεύεται σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) να έχει κάποιος μεγαλύτερο από 20% περιθώριο κέρδους από ό,τι είχε τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή πριν την έναρξη της πανδημίας».
Ο ίδιος μίλησε για μεγάλα πρόστιμα που ήδη έχουν επιβληθεί «έως τώρα σε όσους τόλμησαν να το κάνουν».

Ανατιμήσεις σε μάσκες αυξημένη προστασίας

Σχετικά με το θέμα της αύξηση κατά 42% των τιμών σε μάσκες αυξημένης προστασίας ΚΝ95 σε συγκεκριμένο κατάστημα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι είναι αστικό αδίκημα και επιβάλλονται πρόστιμα.
Μάλιστα, με εντολή του υπουργού, η ΔΙΜΕΑ θα ελέγξει το ζήτημα, ενώ θα γίνει έλεγχος και στο Skroutz και σε αυτόν που τις πουλάει.
Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον επιχειρηματία να αλλάξει άμεσα τις τιμές και μάλιστα, ανέφερε ότι δεν ευθύνεται η πλατφόρμα για την αύξηση της τιμής των μασκών, σημειώνοντας πως οι έλεγχοι θα γίνουν κανονικά σε όλους και το πρόστιμο θα είναι μεγάλο.
«Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί. Τόλμησε να πάει Χριστουγεννιάτικα, επειδή ήρθε η Omicron να γδάρει τον κόσμο. Του συστήνω να προλάβει, γιατί έρχεται Δευτέρα που οι υπηρεσίες δουλεύουν και το πρόστιμο θα κατοχυρωθεί. Μη νομίζουν ότι εγώ θα επιτρέψω εν μέσω αυτής πανδημίας να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Μέτρα το νέο έτος

Αναφορικά με τη λήψη και νέων μέτρων από το νέο έτος, για τα οποία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 27/1;2 η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα δράσει ανάλογα με τις εισηγήσεις τις επιτροπής.
Απέκλεισε εκ νέου κάθε πιθανότητα για lockdown και σημείωσε πως υπάρχει και η συζήτηση μέσα στις γιορτές, να περιοριστούν και τα ωράρια λειτουργίας καταστημάτων, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως στις αρχές του νέου έτους θα ληφθούν κάποια πιο ήπια μέτρα.
Πρόσθεσε ότι στους ελέγχους που έγιναν στα μαγαζιά δεν βρέθηκαν ανεμβολίαστοι.

Για τιμές ενέργειας

Περαιτέρω, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα αναγράφεται και η συνολική έκπτωση, δηλαδή το ποσό που πληρώνει το κράτος, ενώ για το τι θα γίνει το 2022 ανέφερε ότι η στήριξη προς τους πολίτες θα είναι συνεχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης