Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης (υπ. Ανάπτυξης): Η συγκυρία για την ελληνική οικονομία είναι θετική

Γεωργιάδης (υπ. Ανάπτυξης): Η συγκυρία για την ελληνική οικονομία είναι θετική
Το 2021 θα κλείσει με ρυθμό ανάπτυξης πάνω και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η συγκυρία για την ελληνική οικονομία είναι θετική, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την 7η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη | Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε), προσθέτοντας ότι "το 2021 θα κλείσει με ρυθμό ανάπτυξης πάνω και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις".
Αυτή η εξέλιξη, όπως είπε, δημιουργεί μία πρόκληση όχι μόνο να πιάσουμε τους στόχους του 5% για το 2022 αλλά να τους ξεπεράσουμε και να χτίσουμε μία βιώσιμη ανάπτυξη.
Με τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας, συνέχισε ο ίδιος, όπως με το ΕΣΠΑ, τα εγγυημένα δάνεια, το Ταμείο Ανάκαμψης, για πρώτη φορά, έχουμε συνδυασμένους πόρους και οργανωμένο σχέδιο ανάπτυξης με στοχευμένη κατεύθυνση την προσέλευση ξένων επενδύσεων, ιδιαίτερα σε έρευνα και τεχνολογία, την εκπαίδευση μετεκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων των εργαζομένων και γενικά τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την περαιτέρω εξωστρέφεια της οικονομίας.
Ο υπουργός τοποθετήθηκε σχετικά με το ενεργειακό κόστος σημειώνοντας πως η κυβέρνηση παρακολουθεί την ένταση του πληθωριστικού κύκλου και της ενεργειακης κρίσης αλλά αυτή, όπως είπε, δεν είναι τόσο μεγάλη για να ανακόψει την ταχύτητα ανάκαμψης της οικονομίας μας που το 2022 θα πιάσει το στόχο του 5%. Παραδοσιακά η Ελλάδα έχει ακριβή ενέργεια, πρόσθεσε, αλλά η πολιτική που έχει σχεδιαστεί (ΑΠΕ κλπ) θα μας καταστήσει ανταγωνιστικούς και σε αυτόν τον τομέα. Ο ίδιος σημείωσε ότι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να δημιουργηθεί ένα σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον.
"Η Ελλάδα ήταν προβληματική και σήμερα είναι μια χώρα που παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες" κατέληξε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης