Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ τα ειδοποιητήρια - Μέχρι 31/12 η πληρωμή

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ τα ειδοποιητήρια - Μέχρι 31/12 η πληρωμή
Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας είναι η 31η Δεκεμβρίου 2021,  ενώ όσοι δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν τα διπλά

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μπορούν πλέον οι ιδιοκτήτες οχημάτων να βρουν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2022, που καλούνται να πληρώσουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021.
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μέσα από την πλατφόρμα έχουν την δυνατότητα να:

  • Να θέσουν σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία το όχημά τους, καταθέτοντας ψηφιακά τις πινακίδες του, χωρίς να πρέπει να επισκεφθούν τη αρμόδια ΔΟΥ.
  • Να κατεβάσουν το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας και να λάβουν βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας
  • Να άρουν την ακινησία του οχήματός τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Η πληρωμή

Μόνη αλλαγή για εφέτος είναι η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2022 με διαφορετικό τρόπο.
Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxis και να επιλέξουν την ενότητα «Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων».
Στη συνέχεια, εμφανίζεται η επιλογή για την εμφάνιση του ειδοποιητηρίου, το οποίο θα έχει και κωδικό QR (QR code), με το οποίο θα μπορεί να γίνεται απευθείας πληρωμή μέσω web banking.
Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας είναι η 31η Δεκεμβρίου 2021, χωρίς να υπολογίζονται τυχόν παρατάσεις, ενώ όσοι δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν τα διπλά.
Σημειώνεται ότι για τους κατόχους πιστωτικών καρτών υπάρχει η δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Τα ποσά

Σε ό,τι αφορά στο ύψος των τελών κυκλοφορίας για τα παλαιότερα οχήματα με άδεια κυκλοφορίας μέχρι 30/10/2010, τα τέλη υπολογίζονται με βάση την παλαιότητα και τα κυβικά του κινητήρα. Συγκεκριμένα, από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000, από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2001 έως το 2005, από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2006 έως το 2010.
Τέλος, για τα οχήματα με άδεια κυκλοφορίας από 1η Ιανουαρίου 2011 τα τέλη υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης