Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αναγνωστόπουλος: Το νέο ωράριο από 22/11 των καταστημάτων δεν αφορά όλες τις πόλεις της χώρας

Αναγνωστόπουλος: Το νέο ωράριο από 22/11 των καταστημάτων δεν αφορά όλες τις πόλεις της χώρας
«Το ωράριο θα είναι 10:00-21:00 τις καθημερινές, όχι όμως και τα Σαββατοκύριακα για τα οποία θα διατηρηθεί το ισχύον ωράριο», ανέφερε ο Σ. Αναγνωστόπουλος

Δεν θα αφορούν όλες τις πόλεις της χώρας οι αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από τη Δευτέρα 22/11, οι οποίες γίνονται για να μην μετακινούνται την ίδια ώρα όλοι οι εργαζόμενοι, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή,  Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι το νέο ωράριο αφορά τα καταστήματα στην Αττική, την Θεσσαλονίκη και μόνο όσες άλλες πόλεις με πληθυσμό άνω των 40.000 κατοίκων.
«Το ωράριο θα είναι 10:00-21:00 τις καθημερινές, όχι όμως και τα Σαββατοκύριακα για τα οποία θα διατηρηθεί το ισχύον ωράριο», διευκρίνισε.
Σχετικά με την αυξημένη κινητικότητα στα μαγαζιά λόγω της «Black Friday» και ενόχει της εορταστικής περιόδου, ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι «ο έλεγχος δεν μπορεί να είναι τόσο διευρυμένος και να αφορά όλους, οι έλεγχοι είναι πάντοτε δειγματοληπτικοί και τα πρόστιμα πολύ υψηλά για επιχειρήσεις και καταναλωτές».
Σχετικά με τις εκτιμήσεις του για την εορταστική περίοδο και το ενδεχόμενο λήψης αυστηρότερων μέτρων στην αγορά λόγω αυξημένη κίνησης, ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι «η πανδημία είναι δυναμικά εξελισσόμενη. Θεωρούμε ότι αυτήν την στιγμή είμαστε σε σημείο καμπής. Εφόσον τα μέτρα τηρηθούν επαρκώς, ελπίζουμε τα Χριστούγεννα να είναι καλύτερη η εικόνα» και πρόσθεσε πως «προσπαθούμε να κρατήσουμε την οικονομία όσο πιο ανοιχτή γίνεται», κατηγορώντας τους ανεμβολίαστους πολίτες για «αντικοινωνική συμπεριφορά».

Για ανεμβολίαστους

«Δεν είναι το lockdown που είχαμε το 2020, καθώς το 75% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Καταλαβαίνω ότι οι επιχειρήσεις επωμίζονται ένα κόστος, όμως το κόστος θα ήταν αυξημένο αν υπήρχε ευχέρεια για μεικτή πελατεία τους», τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Ο ίδιος απαντώντας στις επικρίσεις πχ. των ηθοποιών ό,τι ανεμβολίαστοι είναι στον ίδιο χώρο μόνο με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες θεατές, είπε ότι «κάποιος που πηγαίνει στο θέατρο, σε κατάστημα εστίασης ή στο λιανεμπόριο πηγαίνει εκεί με δική του επιλογή. Ο εργαζόμενος εκεί δεν έχει επιλογή να πάει ή όχι, διότι εκεί είναι η δουλειά του».
«Μια υποχρεωτικότητα να είναι εμβολιασμένοι και οι υπάλληλοι θα σήμαινε μια διεύρυνση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, κάτι που δεν αποτελεί επιλογή της Κυβέρνησης», ξεκαθάρισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης