Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Κανένας νέος φόρος το 2022 - Πρόσθετη μείωση στο σύνολο του ΕΝΦΙΑ κατά 60 εκατ. ευρώ - Αύξηση κατώτατου μισθού

Σταϊκούρας: Κανένας νέος φόρος το 2022 - Πρόσθετη μείωση στο σύνολο του ΕΝΦΙΑ κατά 60 εκατ. ευρώ -  Αύξηση κατώτατου μισθού
«Μέχρι τα τέλη Γενάρη θα ξέρουμε ποιοι θα ωφεληθούν από την μόνιμη μείωση του συνολικού ΕΝΦΙΑ», ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας
Σχετικά Άρθρα

Κανένα καινούριο φόρο δεν θα έχει ο νέος προϋπολογισμός, ο οποίος αντιθέτως, θα περιέχει πρόσθετες μειώσεις φόρων, ενώ θα περιλαμβάνει μικρό δημοσιονομικό περιθώριο για επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ παράλληλα με την υφιστάμενη μείωση, όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για τον ΕΝΦΙΑ υπογράμμισε πως η πρόσθετη μείωση του θα είναι της τάξης των 60 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποσαφηνίσει ποιοι θα είναι αυτοί που ωφεληθούν της μείωσης.

ΕΝΦΙΑ σε 10 δόσεις;

Όπως είπε, «μέχρι τα τέλη Γενάρη θα ξέρουμε ποιοι θα ωφεληθούν από την μόνιμη μείωση του συνολικού ΕΝΦΙΑ» και πρόσθεσε ότι τον Μάρτιο του 22 θα μπουν οι αντικειμενικές, θα αλλάξουν οι κλίμακες και οι συντελεστές και παράλληλα υπάρχει σχέδιο ο ΕΝΦΙΑ να πληρώνεται σε 10 δόσεις.
«Φτάνουμε πολύ πιο κοντά στην προεκλογική μας δέσμευση για 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ», σημείωσε ο υπουργός.
Ακόμη, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις υπόλοιπες ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στον νέο προϋπολογισμό, όπως η μείωση του φόρου όλων των επιχειρήσεων στο 22% από 29%, μείωση προκαταβολής φόρου όλων των επιχειρήσεων από το 100% στο 80 % και στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στο 55%, μείωση της φορολόγησης των φυσικών προσώπων στα χαμηλά στρώματα στο 9%, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, κατάργηση εισφοράς αλλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τις μειώσεις ΦΠΑ μέχρι τον Ιούνιο 2022.

Ενδεχόμενη 2η αύξηση κατώτατου μισθού

«Πλέον υπάρχουν τα δεδομένα στην οικονομία για αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022», ανέφερε ο υπουργός.
Ειδικότερα, κληθείς να μιλήσει για την ενδεχόμενη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022 , ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι πλέον υπάρχουν τα δεδομένα στην οικονομία όπως αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό για την εν λόγω αύξηση.
Όπως είπε, «πόση θα είναι αυτή θα εξαρτηθεί από τη διαβούλευση που θα γίνει το επόμενο διάστημα με τους φορείς από το υπουργείο Εργασίας, την εισήγηση που θα κάνουν εκείνοι στο υπουργό Εργασίας και την εισήγηση που θα κάνει εκείνος στο υπουργικό συμβούλιο».
«Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν, κάνουμε μία σοβαρή προσπάθεια να κρατήσουμε όρθια τα δημόσια οικονομικά της χώρας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Σημείωσε δε, πως έχουμε την τρίτη υψηλότερη ανάκαμψη στην Ευρώπη, τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη και μείωση της φτώχειας και βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος του 7,4%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης