Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας για κοινωνικό μέρισμα: Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις

Σταϊκούρας για κοινωνικό μέρισμα: Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις
Ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής lockdown
Σχετικά Άρθρα
Για το ενδεχόμενο να δοθεί κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα αλλά και να υπάρξει νέο πακέτο ενίσχυσης προς τις επιχειρήσεις που τυχόν πληγούν από τα νέα μέτρα περιορισμού απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα στα Παραπολιτικά 90,1.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση παρακολουθεί κάθε μήνα πώς εξελίσσεται η ακρίβεια, πώς εξελίσσονται τα δεδομένα στο υγειονομικό πεδίο και είναι έτοιμη να παρέμβει. «Όσο συνεπώς αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε πόρους, ορθώς, για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που υφίσταται στον οικογενειακό προϋπολογισμό τόσο περιορίζονται οι δυνατότητες για να δώσουμε οτιδήποτε άλλο οπουδήποτε αλλού… Η τελική εικόνα του προϋπολογισμού προφανώς έχει παρασχεθεί προκειμένου να καταθέσουμε τον προϋπολογισμό την Παρασκευή όμως θα βλέπουμε την πορεία της πραγματικής οικονομίας τις επόμενες τρεις εβδομάδες», είπε για να προσθέσει ότι αν η κυβέρνηση δεν γνωρίζει κάθε εβδομάδα πώς εξελίσσεται η οικονομία και πώς εξελίσσεται ο προϋπολογισμός και ο πληθωρισμός δεν μπορεί να απαντηθεί το αν θα δοθεί τελικά κοινωνικό μέρισμα.
Αναφορικά με το νέο πακέτο στήριξης στις επιχειρήσεις, ο υπουργός απάντησε ότι «υπάρχουν προγράμματα τα οποία τρέχουν (σσ. Όπως το πρόγραμμα Γέφυρα), ενώ η εστίαση είναι ανοιχτή συνεχίζει το κράτος να βοηθάει και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με δεδομένο ότι έχουμε και σημαντικές μειώσεις φόρων που έχουμε νομοθετήσει».

Επίδομα θέρμανσης

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως απόψε το βράδυ θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, ενώ οι πόροι θα αποδοθούν από τις 10 Δεκεμβρίου.
Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε πως θα διατεθούν συνολικά 168 εκατ. ευρώ και τα ποσά που θα δοθούν στους πολίτες θα κυμαίνονται από 100 έως 750 ευρώ.
Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως την Παρασκευή θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός και οι προβλέψεις για ανάκαμψη φέτος κινούνται πέριξ του 7%.
Σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει καταφέρει να μειώσει την ανεργία και τη φτώχεια και να αυξήσει τις απολαβές των εργαζομένων. Σε ό,τι αφορά την αύξηση στις τιμές της ενέργειας, εκτίμησε πως θα υπάρξει ισορροπία στο δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Καμία πιθανότητα επιβολής lockdown

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου lockdown, Δεν υπάρχει πιθανότητα lockdown από την κυβέρνηση.
Ως υπουργείο Οικονομικών έχουμε ταμειακά διαθέσιμα ισχυρά και έχουμε βασικό σενάριο και εναλλακτικά σενάρια για οποιαδήποτε κρίση μπορεί να εμφανιστεί σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά και τα ταμειακά περιθώρια της χώρας, τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης