Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μπακογιάννης (Δήμαρχος Αθηναίων): Εφαρμόζουμε σχέδια του 2001 και της δεκαετίας του 1980 - Να κατεδαφίσουμε κτίρια του Δημοσίου

Μπακογιάννης (Δήμαρχος Αθηναίων): Εφαρμόζουμε σχέδια του 2001 και της δεκαετίας του 1980 - Να κατεδαφίσουμε κτίρια του Δημοσίου
Αιχμές και μία πρόσκληση για τον μέλλον της πόλης της Αθήνας προς τη κυβέρνηση απεύθυνε ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης

Αιχμές και μία πρόσκληση για τον μέλλον της πόλης της Αθήνας προς τη κυβέρνηση απεύθυνε ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο συνέδριο της Prodexpo παρουσία του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου που συμμετείχε στο πάνελ.
Ο συντονιστής Δημήτρης Ανδριόπουλος διευθύνων σύμβουλος της Dimand …έριξε λάδι στη σιγανή φωτιά της αντιπαράθεσης του Δημάρχου με την Κυβέρνηση, ζητώντας από τον Δήμαρχο, να επιβεβαιώσει αν θα είναι υποψήφιος για τις επόμενες δημοτικές εκλογές , λαμβάνοντας θετική απάντηση, από το Δήμαρχο με την κίνηση του σώματος του.
Ο συντονιστής του πάνελ κ Ανδριόπουλος επιδίωξε να ανεβάσει τους ρυθμούς της συζήτησης κάνοντας λόγο για «εισβολείς» στην πόλη της Αθήνας , εννοώντας επενδυτές εγχώριους και ξένους και την ίδια στιγμή , προσδιόρισε ότι σημερινά γεωγραφικά όρια του Δήμου Αθηναίων δεν φτάνουν για να διαμορφώσουν έναν Μητροπολιτικό Δήμο, και το χαρακτήρισε άδικο.
Ο κ Δημήτρης Ανδριόπουλος , είναι πρωταγωνιστής της αναβάθμισης του κέντρου της Αθήνας καθώς σε συνεργασία με την Prodea ανακατασκευάζουν το Μέγαρο Σαρόγλειο στην πλατεία Ομονοίας σε ξενοδοχείο (Moxy).
O Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης ανέδειξε στην δευτερολογία του, ότι δεν είναι ο πολιτικός που διαθέτει υπομονή, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα δεν πρέπει να χάσει αυτή τη δεκαετία, απευθύνοντας πρόσκληση προς την Κυβέρνηση και προσωπικά στο υπουργό Επικρατείας κ Άκη Σκέρτσο να γίνει μια συνάντηση κορυφής με τη συμμετοχή όλων των υπουργείων του ΕΦΚΑ , του ΤΑΙΠΕΔ , την ΕΤΑΔ και άλλων κρατικών φορέων που διαθέτουν ακίνητα τα οποία όμως είναι εγκαταλελειμμένα και υποβαθμίζουν το κέντρο και περιοχές της Αθήνας.
Αναφέρθηκε στο παλιό κτίριο του ΙΚΑ στην οδό Πειραιώς, το κτίριο του Εφετείου στη Σωκράτους και άλλα κτίρια αναδεικνύοντας την «αδιαφορία» του κράτους για το μέλλον της πόλης.
Αποκάλυψε ότι βρήκε ντουλάπες με μελέτες και σχέδια, και δεν εφαρμόζει πολιτικές με καινοτομία Θύμισε ότι σχέδιο ανάπλασης της Πανεπιστημίου ήταν στα σχέδια από τη δεκαετία του 1980 επί εποχής Αντώνη Τρίτση όπως τα Προσφυγικά από το 2001.
Ο Δήμαρχος έβαλε στο τραπέζι και την κατεδάφιση δημοσίων κτιρίων , επισημαίνοντας ότι πρέπει να αποκτήσουμε ένα excel με το απόθεμα ακινήτων του Δημοσίου.
Στην αρχική του τοποθέτηση έθεσε το ζήτημα του Δημοσίου ως κακού «ιδιοκτήτη» και ενοικιαστή που λειτουργεί σε βάρος της πόλης και της Ανάπτυξης.
Από την πλευρά του υπουργός Επικρατείας κ Άκης Σκέρτσος αναφέρθηκε στο σχέδιο μετακίνησης των 9 υπουργείων από τα 19 υπουργεία, αναδεικνύοντας ότι μέχρι το 2019 που ανέλαβαν, ο κρατικός μηχανισμός δεν γνώριζε πόσα κτίρια διαθέτει.
Μόνο το Υπουργείο Ανάπτυξης διαθέτει 37 κτίρια για τη στέγαση των υπαλλήλων όπως και το Υπουργείο Οικονομικών με 17 κτίρια.
Το κόστος εξοικονόμησης από την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να μεταφέρει τα υπουργεία στον Υμηττό στο συγκρότημα της Πυρκαλ , αποτιμάται σε 65 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Τόνισε ότι μέσα στο 2022 θα γίνει η προκήρυξη ΣΔΙΤ για την αξιοποίηση του ακινήτου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης