Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Επενδύσεις 30 δις ευρώ μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

Σκυλακάκης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Επενδύσεις 30 δις ευρώ μέσω Ταμείου Ανάκαμψης
Σε φάση ανάκαμψης, κυρίως επενδυτικής και εξαγωγικής, η Ελλάδα υποστήριξε ο κ.Σκυλακάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως στόχος της κυβέρνησης είναι οι επενδύσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης να φτάσουν τα 30 δις ευρώ διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σκυλακάκης είπε πως οι επενδύσεις θα είναι χρηματοδοτούμενες με δάνεια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, εκ των οποίων τα 12,7 δισ. ευρώ με χαμηλό επιτόκιο.
Όπως είπε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχει ενεργοποιηθεί ο κλάδος των δάνειων και αναμένεται τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες η πρόταση των ευρωπαϊκών τραπεζών αλλά και των ελληνικών τραπεζών, για να ξεκινήσει η χορήγηση δανείων για επενδύσεις.
«Στόχος είναι να μην εμπλέκεται το κράτος σε αυτή τη διαδικασία, την οποία θα αναλάβουν οι ίδιες οι τράπεζες.
Οι ελεγκτές θα είναι ιδιώτες, που θα επιλεχθούν με αυστηρά κριτήρια» ανέφερε ο κ.Σκυλακάκης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, κυρίως επενδυτικής και εξαγωγικής και αυτό θα κρατήσει για αρκετά χρόνια.
Εκτίμησε ότι η οικονομία θα πηγαίνει καλυτέρα και το πλεόνασμα που θα δημιουργείται θα μοιράζεται με δικαιοσύνη σε όσο το δυνατόν περισσότερους.
«Η μείωση των φόρων θα πηγαίνει πάντα μπροστά όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση, ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε. Οδηγούμε γρήγορα και όχι επικίνδυνα», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης