Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Παράταση των μέτρων για ενέργεια αν συνεχιστεί το φαινόμενο – Να γίνουν οι παρελάσεις

Γεωργιάδης: Παράταση των μέτρων για ενέργεια αν συνεχιστεί το φαινόμενο – Να γίνουν οι παρελάσεις
"Δεν έχουμε καμία έλλειψη στην εφοδιαστική αλυσίδα", ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

«Η πραγματική επίπτωση των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια δεν θα έρθει ακόμα. Αν το φαινόμενο συνεχιστεί, θα συνεχιστούν τα μέτρα και μετά το τέλος του χρόνου», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδης.
«Δεν θα αφήσουμε τον κόσμο που είναι αδύναμος, να παγώσει η κυβέρνηση είναι από πάνω» , είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Σημείωσε πως η επιβάρυνση στο ρεύμα θα είναι 1 με 2 ευρώ το μήνα, αλλά και ότι οι δικαιούχοι στο επίδομα θέρμανσης θα διαπιστώσουν αύξηση του ποσού κατά 20%.

Δεν έχουμε γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας - Δεν έχουμε ελλείψεις

Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι γίνονται συστηματικοί έλεγχοι και «μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας».
Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης επικαλέστηκε τα στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη με 2,1%.
Όπως είπε, «η Ισπανία είναι 4,1% και εμείς 2,1% και ο Τσίπρας μας έλεγε να ακολουθήσουμε το ισπανικό παράδειγμα. Η Ελλάδα είναι σταθερά στις χώρες με το χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, είμαστε η 3η με διαφορά 0,1 από τη δεύτερη».
Πρόσθεσε ότι και σε άλλες χώρες υπάρχουν και ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας πως εμείς δεν έχουμε καμία έλλειψη στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι τα οφέλη της ανάπτυξης θα μοιράζονται με δίκαιο τρόπο σε όλους τους Έλληνες, ενώ για το θέμα των παρελάσεων υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης