Οικονομία

Γεωργιάδης (υπ. Ανάπτυξης): Το success story της Ελλάδας προσελκύει διεθνείς επενδύσεις – Κίνητρα για συγχωνεύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Γεωργιάδης (υπ. Ανάπτυξης): Το success story της Ελλάδας προσελκύει διεθνείς επενδύσεις – Κίνητρα για συγχωνεύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Η Ελλάδα είχε τις μικτρότερες πληθωρθστικές πιέσεις τον Αύγουστο, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

Την πεποίθηση ότι το διεθνές κλίμα για την Ελλάδα έχει αναστραφεί κι ότι η χώρα βρίσκεται πλέον στα πρωτοσέλιδα ως παράδειγμα επιτυχίας, κάτι που προσελκύει περισσότερους ξένους επενδυτές, οι οποίοι της δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης», εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης, που διοργάνωσε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), με την ευκαιρία της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του ΑΠΕ το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021.

Μεταρρυθμίσεις

Ο κ. Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε ότι διανύουμε εβδομάδα με πολύ θετικές οικονομικές εξελίξεις, ενώ πρόσθεσε πως «όσο συνεχίζουμε στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής πολιτικής που έχει χαράξει η κυβέρνηση, θα έχουμε όλο και καλύτερα αποτελέσματα".

Κίνητρα συγχωνεύσεων

Συμπλήρωσε ότι μέσα στο Ταμείο Ανάκαμψης έχουν μπει συγκεκριμένα κίνητρα για τη συνένωση των μικρότερων επιχειρήσεων της χώρας.
Αναφερόμενος δε στο ζήτημα των δανειοδοτήσεων, δήλωσε ότι οι εξαιρετικά μικρές επιχειρήσεις, που είναι η συντριπτική πλειονότητα στη χώρα, δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, άρα ένας τρόπος για να αποκτήσουν είναι να μεγαλώσουν και να συνενωθούν.

Το στοίχημα

Όσον αφορά στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, είπε ότι η πολύ πετυχημένη επιστρεπτέα προκαταβολή ήταν και ένα μέτρο εμπέδωσης της φορολογικής συνείδησης στην Ελλάδα.
«Περνάμε στην Ελλάδα από την εποχή του brain drain στην εποχή του brain gain» τόνισε και συμπλήρωσε ότι "η οικονομική ανάπτυξη δεν αποφασίζεται στο γραφείο του Υπουργού
Ανάπτυξης, αλλά είναι άθροισμα της δουλειάς όλων».

Πληθωρισμός

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι, βάσει στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, η Ελλάδα τον Ιούλιο του 2021 συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 είχε αύξηση πληθωρισμού +1,4%, ο μέσος όρος της ευρωζώνης για το ίδιο διάστημα +2,2%.
"Για τον μήνα Αύγουστο, την ώρα που η Γερμανία ανακοίνωσε τον υψηλότερο της πληθωρισμό από το 2008, +3,4%, η Ελλάδα παρέμεινε με 1,9% στην πρώτη τετράδα των χαμηλότερων σε πληθωρισμό χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ελλάδα δηλαδή είχε χαμηλότερο πληθωρισμό, χαμηλότερη πληθωριστική πίεση από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.
Οι τιμές στην Ελλάδα δεν αυξήθηκαν κατά τον ίδιο τρόπο που αυξήθηκαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης