Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΟΟΣΑ: Στα τέλη του 2021 οι δείκτες εργασίας στην Ελλάδα θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα

ΟΟΣΑ: Στα τέλη του 2021 οι δείκτες εργασίας στην Ελλάδα θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα
Όπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ, η πανδημία του COVID-19 έχει βαθύνει τις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές και οικονομικές διαφορές
Στα τέλη του 2021 οι δείκτες εργασίας στην Ελλάδα θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με νέα ανάλυση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), μια επίδοση που αν συγκριθεί με άλλες χώρες είναι σημαντικά αισιόδοξη.
Ειδικότερα, όπως εκτιμά ο ΟΟΣΑ, η Ελλαδα θα χρειαστεί 21 μήνες για να έρθει η αγορά εργασίας στα επίπεδα προ της πανδημίας, ήτοι στα τέλη του 2019.
Image
Χαλαρώνουν οι περιορισμοί

Οι εκστρατείες εμβολιασμού συνεχίζονται και ορισμένες χώρες αρχίζουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς έναντι της εξάπλωσης του COVID, επομένως η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να επιταχυνθεί.
Τα πρωτοφανή επίπεδα βοήθειας που παρέχουν οι χώρες μέσω σχεδίων διατήρησης θέσεων εργασίας και στήριξης εισοδήματος έχουν εξοικονομήσει έως και 21 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και έχουν βοηθήσει πολλά νοικοκυριά να ξεπεράσουν την πανδημία.
Με πολλούς τρόπους, υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, αναφέρει ο ΟΟΣΑ.
Αλλά αυτό το φως είναι πιο έντονο για κάποιες χώρες.
Όπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ, η πανδημία του COVID-19 έχει βαθύνει τις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές και οικονομικές διαφορές, μεταξύ εκείνων με υψηλές δεξιότητες και υψηλά εισοδήματα και εκείνων χωρίς, μεταξύ γενεών, μεταξύ ανδρών και γυναικών, μεταξύ εκείνων με καλές δουλειές και εκείνων με επισφαλείς θέσεις εργασίας ή χωρίς εργασία.
Η ανεργία είναι υψηλή και οι θέσεις εργασίας δεν αναμένεται να ανακάμψουν γρήγορα.
Η επίτευξη ποσοστών απασχόλησης μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια, καταλήγει ο ΟΟΣΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης