Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παράθυρο Σταϊκούρα για μειώσεις φόρων - Δεν αποτελεί επιλογή ένα νέο lockdown

Παράθυρο Σταϊκούρα για μειώσεις φόρων - Δεν αποτελεί επιλογή ένα νέο lockdown
Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί νέα εκταμίευση προς τους πυρόπληκτους
Σχετικά Άρθρα
Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το ενδεχόμενο για μειώσεις φόρων τα επόμενα χρόνια.
«Αισιοδοξούμε ότι θα βρούμε το δημοσιονομικό χώρο για να μειώσουμε ακόμα περισσότερο φόρους από αυτούς που δημόσια έχουμε τοποθετηθεί» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον Σκάι.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, προς το παρόν το οικονομικό επιτελείο δεν προχωρά σε αναθεώρηση της εκτίμησης για την πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2021, που είναι 3,6%. Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι οι πρόδρομοι δείκτες, όπως προκύπτει από την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής, την οικοδομική δραστηριότητα, την πορεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών, δείχνουν ότι η συγκεκριμένη εκτίμηση είναι ρεαλιστική, εφικτή και «κατά πάσα πιθανότητα συντηρητική».
Πάντως, ο κ. Σταϊκούρας φάνηκε να αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς όπως εξήγησε θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να προχωρήσει και η έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

Το lockdown δεν αποτελεί επιλογή

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης ένα νέο lockdown στη χώρα, καθώς έχει κόστος και για την πραγματική οικονομία και τα δημόσια οικονομικά.
Σχολιάζοντας τα μέτρα που θα ισχύουν στο εξής για τους ανεμβολίαστους, ανέφερε ότι μακριά από διαχωριστικές γραμμές η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει και το υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας να εμβολιαστεί ωστόσο οφείλει ταυτόχρονα να λάβει μέτρα για την ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα.

Νέα εκταμίευση για τους πυρόπληκτους

Όσον αφορά τους πυρόπληκτος, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως εντός της ημέρας θα εκταμιευθούν 6,7 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή σε 1.214 δικαιούχους που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και υπέβαλλαν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.
Όπως διευκρίνισε, από τους 1.214 δικαιούχους, οι 640 αναμένεται να λάβουν αποζημίωση ως στεγαστική συνδρομή για τις ζημιές που έχει υποστεί το ακίνητο τους, 481 ΑΦΜ θα εισπράξουν αποζημίωση για την οικοσκευή τους και 620 ΑΦΜ αφορούν σε επιχορήγηση για τις πληγέντες επιχειρήσεις.
Ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν τα στοιχεία που δηλώνουν αναφορικά με τη ζημιά που έχουν υποστεί καθώς όταν ολοκληρωθούν οι αυτοψίες θα υπάρξει αποτίμηση – έλεγχος. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το ποσό που έχουν λάβει οι δικαιούχοι είναι υψηλότερο από το ύψος της τελικής ζημιάς, τότε θα ζητηθεί να επιστραφούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης