Τελευταία Νέα
Οικονομία

Financial Times: Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση από την επικεφαλής Υπερθέρμανσης της Αθήνας για τις πυρκαγιές

Financial Times: Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση από την επικεφαλής Υπερθέρμανσης της Αθήνας για τις πυρκαγιές
Η Επικεφαλής Αντιμετώπισης της Αστικής Υπερθέρμανσης, Ελένη Μυριβήλη, κατηγορεί την ελληνική πολιτεία για για «εγκληματική έλλειψη ετοιμότητας»
Η αξιωματούχος που είναι υπεύθυνη για την προστασία της ελληνικής πρωτεύουσας (Chief Heat Officer) από τις επιπτώσεις της αύξησης της θερμοκρασίας επέκρινε τους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου για «εγκληματική έλλειψη ετοιμότητας», καθώς η Ελλάδα πέρασε ένα από τα πιο καυτά καλοκαίρια που έχουν καταγραφεί.
Η Ελένη Μυριβήλη, επικεφαλής Αντιμετώπισης της Αστικής Υπερθέρμανσης της Αθήνας, είπε ότι οι πυρκαγιές που είχαν φτάσει στα περίχωρα της πόλης και κατέστρεψαν περισσότερα από 120.000 εκτάρια ήταν μόνο μια πρόγευση για το μέλλον.
"Αυτό είναι η αρχή μιας μη αναστρέψιμης καταστροφής, μιας καταστροφής των οικοσυστημάτων και των μέσων διαβίωσης, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της εγκληματικής έλλειψης ετοιμότητας για ακραίες ζέστες», είπε σε συνέντευξή της στους Financial Times.

Το 2021 ήταν μόνο η αρχή...

«Η Ελλάδα, καθώς και ο υπόλοιπος κόσμος, θα ήταν καλύτερα να δράσουν για την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση.
Αυτό το καλοκαίρι είναι μόνο η αρχή».
Όλη η περιοχή της Μεσογείου έχει αντιμετωπίσει κύματα καταστροφικών πυρκαγιών αυτό το καλοκαίρι, από την Τουρκία στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, καθώς και τη βόρεια Αφρική.
Οι ειδικοί λένε ότι ο καύσωνας ρεκόρ που επιδεινώθηκε από την κλιματική αλλαγή είναι ο κύριος λόγος, αν και αρκετοί άνθρωποι συνελήφθησαν επίσης ως ύποπτοι για εμπρησμό σε σχέση με τις φλόγες στην Ελλάδα.
Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ για την Ευρώπη, 48,8 βαθμοί Κελσίου, καταγράφηκε στη Σικελία την περασμένη εβδομάδα.

Ο ρόλος της Μυριβήλη

Η Αθήνα συγκαταλέγεται σε μια μικρή ομάδα πόλεων που έχουν ορίσει έναν ειδικό υπεύθυνο θερμότητας για να παρέχει ένα σημείο εστίασης για την αντιμετώπιση της αύξησης της θερμοκρασίας.
Η Μυριβήλη χρησιμεύει ως σύμβουλος δημάρχου και επικεφαλής αντιμετώπισης της υπερθέρμανσης στην Αθήνα.
Ωστόσο, τον τελευταίο μήνα οι πυρκαγιές έχουν κάψει πολλές περιοχές της Αθήνας, ενώ κατέστρεψαν επίσης περιουσίες στην Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης