Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Εντός του Αυγούστου η καταβολή των πρώτων ενισχύσεων στους πυρόπληκτους

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Εντός του Αυγούστου η καταβολή των πρώτων ενισχύσεων στους πυρόπληκτους
Στις αρχές της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα arogi.gov.gr, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας
Σχετικά Άρθρα

 Μέσα στον Αύγουστο θα καταβληθούν τα πρώτα χρήματα στους πυρόπληκτους διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021 .
«Η πλατφόρμα arogi.gov.gr θα ανοίξει αρχές της επόμενης εβδομάδας, και ευελπιστούμε μέσα στον Αύγουστο να ξεκινήσει η καταβολή της πρώτης αρωγής», είπε χαρακτηριστικά.

Προγραμματισμός και συμπληρωματικός προϋπολογισμός

«Η Πολιτεία από την πρώτη στιγμή σχεδίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποζημίωσης και στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Ακριβής καταγραφή του κόστους δεν υπάρχει, γιατί δεν έχουμε την πλήρη καταγραφή, η οποία παίρνει χρόνο», δήλωσε.
Πρόσθεσε, πάντως, ότι το οικονομικό επιτελείο καταθέτει έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό, «για να δημιουργήσουμε ένα δημοσιονομικό χώρο ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να έχουμε τις δαπάνες για τη στήριξη και την αποζημίωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Επιτάχυνση διαδικασιών

Επισήμανε, ότι οι διαδικασίες θα είναι τάχιστες για το σύνολο των περιοχών που θα κριθούν ως πληγείσες, σημειώνοντας ότι ήδη υπάρχουν ιδιαίτερες πρόνοιες για 2 δήμους στην Εύβοια, οι οποίοι θα έχουν περισσότερα μέτρα στήριξης και αποζημίωσης.
Πρόκειται για τους δήμους Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.

Η πλατφόρμα

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, μόλις οριοθετηθούν οι δήμοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τότε θα ανοίξει – μέχρι τις 18 Αυγούστου – πλατφόρμα στην ΑΑΔΕ μέσω της διαδικτυακής πύλης arogi.gov.gr, όπου οι πολίτες θα καταθέσουν μόνο μια υπεύθυνη δήλωσή τους, για κάθε ακίνητο και την έκταση της ζημιάς που αυτό έχει υποστεί.
Με τον τρόπο αυτό, οι πυρόπληκτοι θα λάβουν μια πρώτη χρηματική αρωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης