Οικονομία

Ομόλογα: Σε ιστορικό χαμηλό, κάτω το 0.6%, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου

Ομόλογα: Σε ιστορικό χαμηλό, κάτω το 0.6%, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου
Η ελληνική δευτερογενής αγορά ομολόγων κινήθηκε σήμερα σε αντίθετη κατεύθυνση με τις μεγάλες ευρωπαϊκές
Σχετικά Άρθρα
Έπεσε κάτω από το ορόσημο του 0,6% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, που υποχώρησε στο 0,59%, καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021.
Η ελληνική δευτερογενής αγορά ομολόγων κινήθηκε σήμερα σε αντίθετη κατεύθυνση με τις μεγάλες ευρωπαϊκές, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι τιμές και να αυξηθούν ελαφρώς οι αποδόσεις των κρατικών ομόλογων.

Γερμανία – Πληθωρισμός

Συγκεκριμένα στη Γερμανία ανακοινώθηκε αύξηση του πληθωρισμού τον Ιούνιο, στο 3,1%.
Για τον ίδιο μήνα ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο (συγκεκριμένα σε υψηλό 21 ετών).
Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρόσφατα αναθεώρησε επί τα βελτίω τις οικονομικές του προβλέψεις για τη ζώνη του ευρώ τόσο για το τρέχον έτος όσο και το επόμενο.


Τα πρακτικά της ΕΚΤ

Από την άλλη πλευρά η δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου αποφασίστηκε η αναμόρφωση της νομισματικής της πολιτικής, δεν επηρέασε ουσιαστικά τις αγορές.
Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο -0,16%, του 10ετούς στο 0,73% και του 15ετούς στο 0,766%.

Όγκος συναλλαγών

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 84 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 52 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε περαιτέρω στο 0,61% από το 0,64% έναντι -0,45% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το spread να διαμορφωθεί στο 1,06%.
Στην αγορά συναλλάγματος, ενισχύεται σήμερα το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1842 δολ. από το επίπεδο των 1,1822 δολ. που άνοιξε η αγορά.
Τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν κατόρθωσαν να προσδώσουν νέα δυναμική στο αμερικανικό νόμισμα.
ομολογα.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης