Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τι σημαίνει το «απαγορευτικό» της Γερμανίας στις διακοπές στην Ελλάδα – Το 2019 τα έσοδα στα 3 δισ. και το 2020 στα 1,1 δισ.

Τι σημαίνει το «απαγορευτικό» της Γερμανίας στις διακοπές στην Ελλάδα – Το 2019 τα έσοδα στα 3 δισ. και το 2020 στα 1,1 δισ.

Οι Γερμανοί το 2019 άφησαν στην Ελλάδα 4 δισ. ευρώ έσοδα, από τα συνολικά 18,152 δισ. που απέδωσε ο τουριστικός κλάδος στο ελληνικό ΑΕΠ

Σχετικά Άρθρα
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για φετινή τουριστική περίοδο, μετά και τα νέα δεδομένα από την γερμανική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, τo Robert Koch Institute (δηλ. ο... ΕΟΔΥ της Γερμανίας) ανακοίνωσε -όπως μεταδίδει το Reuters- ότι η Ελλάδα θα περιλαμβάνεται πλέον στη λίστα με τις «περιοχές κινδύνου» λόγω του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Γερμανοί τουρίστες -οι οποίοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι- θα επιστρέφουν από την Ελλάδα στη χώρα τους με την επίδειξη αρνητικού τεστ καθώς -σε διαφορετική περίπτωση- θα είναι αναγκασμένοι να μπουν σε καραντίνα.
Πρόκειται για μια απόφαση που ισοδυναμεί με σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών στην Ελλάδα.

Τι σημαίνει αυτή η απαγόρευση σε αριθμούς

Το 2019, μια χρονιά που ο τουρισμός στην Ελλάδα απογείωσε το ΑΕΠ αλλά και τον πλούτο του κλάδου, άμεσα και έμμεσα, είχαν αφιχθεί στη χώρα μας περί τους 4 εκατ. Γερμανούς, δηλαδή περισσότεροι από τα 3,5 εκατ. Βρετανών.
Και αυτοί οι Γερμανοί άφησαν στην Ελλάδα 4 δισ. ευρώ έσοδα, από τα συνολικά 18,152 δισ. που απέδωσε ο τουριστικός κλάδος στο ελληνικό ΑΕΠ.
Το 2020, όταν και ο κόσμος βρισκόταν στους πρώτους μήνες της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα ήταν ισχυρότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 61,6% και διαμορφώθηκαν στα 1,135 δισ. ευρώ, καθώς η ταξιδιωτική κίνηση των Γερμανών παρουσίασε πτώση κατά 62,1% και διαμορφώθηκε στις 1,526 εκατ. ταξιδιώτες.
Μια εικόνα που όπως όλα δείχνουν θα επαναληφθεί και το 2021, ρίχνοντας στο κενό τις εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης