Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης: Στις 13 Ιουλίου εγκρίνεται το ελληνικό σχέδιο - Έως το τέλος Ιουλίου οι προκαταβολές 4 δισ.

Ταμείο Ανάκαμψης: Στις 13 Ιουλίου εγκρίνεται το ελληνικό σχέδιο -  Έως το τέλος Ιουλίου οι προκαταβολές 4 δισ.
εκταμίευση των πρόσθετων χρημάτων θα γίνεται μόνο εφόσον οι χώρες μέλη πετυχαίνουν τους στόχους και τα χρονικά ορόσημα που έχουν τεθεί.
Σχετικά Άρθρα

Το «πράσινο φως» για το Εθνικό Σχέδιο της Ανάκαμψης αναμένεται να ανάψει το Συμβούλιο του Ecofin την προσεχή Τρίτη 13 Ιουλίου ενώ η πρώτη εκταμίευση των 4 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στην προκαταβολή του 13% θα γίνει ως το τέλος του μήνα.

Από εκεί και πέρα αρχίζει η μάχη των οροσήμων αφού σύμφωνα με τον επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος για την Ελλάδα και σήμερα γενικό διευθυντή της Ε.Ε. Ντέκλαν Κοστέλλο εφόσον ικανοποιηθεί η πρώτη δέσμη, του τρίτου τριμήνου του 2021, θα εκταμιευθούν άλλα 3,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου.

Η εκταμίευση των πρόσθετων χρημάτων θα γίνεται μόνο εφόσον οι χώρες μέλη πετυχαίνουν τους στόχους και τα χρονικά ορόσημα που έχουν τεθεί.
«Είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τα διαρθρωτικά κονδύλια. Αυτό θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό, καθώς θα ασκεί μια πίεση στις χώρες», είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα σημείωσε ότι τα 18 δισ. ευρώ των επιχορηγήσεων είναι ένα τεράστιο ποσό και μπορεί να συμβάλλει στο κλείσιμο του επενδυτικού κενού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης