Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης για Ελληνικό: Άμεσα 10.000 θέσεις εργασίας στην πρώτη φάση του έργου

Γεωργιάδης για Ελληνικό: Άμεσα 10.000 θέσεις εργασίας στην πρώτη φάση του έργου
Την Παρασκευή 25/6 η υπογραφή της μεταβίβασης της Ελληνικό ΑΕ στη Lamda Development είπε ο κ.Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως θα δημιουργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας στην πρώτη φάση του έργου στο Ελληνικό διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως «μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε την έναρξη του μεγαλύτερου ιδιωτικού και δημόσιου έργου που έχει γίνει στην Ελλάδα», αναφερόμενος τόσο στη μεταβίβαση της Ελληνικό Α.Ε. στη Lamda Development όσο και στην υπογραφή για την γραμμή 4 του Μετρό.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Γεωργιάδης έκανε λόγο για μεγάλα έργα που θα αλλάξουν τη ζωή των Ελλήνων.
«Σήμερα έχουμε μια πολύ καλή ημέρα για την Κυβέρνηση, για τον Πρωθυπουργό για τον ελληνικό λαό.
Όλη η εβδομάδα συνοδεύεται από δύο μεγάλες υπογραφές.
Η πρώτη υπογραφή θα πέσει σήμερα παρουσία του Πρωθυπουργού, όπου με τον Κώστα Καραμανλή, τον υπουργό Υποδομών ξεμπλοκάραμε, μέσω ΕΣΠΑ, την γραμμή 4 του Μετρό που είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.
Και την Παρασκευή θα υπογραφεί από το ΤΑΙΠΕΔ, παρουσία του κ. Σταϊκούρα και εμού, η μεταβίβαση της Ελληνικό Α.Ε. στη Lamda Development, που θα είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα θα έχουμε λοιπόν την έναρξη του μεγαλύτερου ιδιωτικού και δημοσίου έργου που έχει γίνει στην Ελλάδα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

20 χρόνια για να αξιοποιήσουμε το Ελληνικό

«Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα που έχουμε να αλλάξουμε τη ζωή των Ελλήνων, να προσφέρουμε θέσεις εργασίας, να αυξήσουμε τα εισοδήματα του κόσμου και να τους δώσουμε μια καλύτερη ζωή.
Χρειαστήκαμε είκοσι χρόνια για να βρούμε τον τρόπο να αξιοποιήσουμε αυτό τον υπέροχο τόπο.
Εμείς, δύο χρόνια τώρα δεν υπήρξε μέρα που δεν ασχοληθήκαμε με αυτό.
Τόσο πολύπλοκο και δύσκολο έργο ήταν.
Πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να κάνουμε τα έργα πιο γρήγορα και τη ζωή μας πιο απλή», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο έργο που θα γίνει στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
«Αυτό που θα γίνει εδώ θα είναι εξαιρετικό», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Όσον αφορά τι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν ο υπ. Ανάπτυξης τόνισε ότι άμεσα θα δημιουργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας ενώ στο διάστημα των οκτώ ετών που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί το έργο θα «φτιαχτούν περίπου 70.000 θέσεις εργασίας σε ένα έργο οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ».
Μιλώντας, μεταξύ άλλων, για την επίδραση που θα έχει το Ελληνικό στους κατοίκους της περιοχής ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «το Ελληνικό έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη».

Τι είπε για ΕΑΒ

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της ΕΑΒ, λέγοντας χαρακτηριστικά «ευχαριστώ τους εργαζομένους της ΕΑΒ που κατάλαβαν ότι από την παραμονή της Lockheed Martin εξαρτάται η δουλειά τους».
«Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να δουλεύει η ΕΑΒ με την Lockheed Martin εφαρμόζεται και είμαι πολύ ευτυχής γι’ αυτό» ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης