Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Το Ταμείο Ανάκαμψης κρίσιμο μέρος για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Σκυλακάκης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Το Ταμείο Ανάκαμψης κρίσιμο μέρος για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως από το Ταμείο Ανάκαμψης αντιστοιχούν  στην Ελλάδα συνολικά 7,5 δισ. ευρώ για το 2021
Σχετικά Άρθρα

Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη αρχίσει, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.
Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης υπογράμμισε πως στην Ελλάδα αντιστοιχούν συνολικά 7,5 δισ. ευρώ για το 2021 και από αυτά τα χρήματα ένα σημαντικό κομμάτι θα δαπανηθεί το 2022 .
Αυτά τα ποσά θα κατευθυνθούν σε όλο το πρόγραμμα που περιλαμβάνει τον πράσινο πυλώνα, τον ψηφιακό πυλώνα, τα μεγάλα έργα υποδομής, τις κοινωνικές δαπάνες, την υγεία, την παιδεία και βεβαίως τις ιδιωτικές επενδύσεις, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real, σημειώνοντας πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα κρίσιμο μέρος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας .

Αντικειμενικές αξίες

Ο κ. Σκυλακάκης μίλησε ακόμη για τις νέες αντικειμενικές αξίες τονίζοντας ότι καταγράφουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια και αμεροληψία τις πραγματικές αξίες των ακινήτων.
Είναι θετικό σημείωσε, να αυξηθεί σε λογικά πλαίσια η αξία της ακίνητης περιουσίας από εκεί που είχε απαξιωθεί εξ αιτίας της κρίσης των μνημονίων.

Να αποτρέψουμε το 4ο κύμα

Στην ερώτηση αν το κράτος θα έχει τα χρήματα να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζόμενους το φθινόπωρο, αν εμφανισθεί τέταρτο κύμα της πανδημίας, επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης με το τείχος προστασίας που επιδιώκει με τους εμβολιασμούς και τη χρήση άλλων μέσων είναι να μην επιτρέψει την εμφάνιση τέταρτου κύματος.
«Οτιδήποτε άλλο συμβεί θα ήταν πολύ μεγάλη ζημιά, ανεπίτρεπτη, και δεν πιστεύω ότι θα συμβεί» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης