Τελευταία Νέα
Οικονομία

Hellenic Digital Health Cluster: Νέος συνεργατικός σχηματισμός στην ψηφιακή υγεία

tags :
Hellenic Digital Health Cluster: Νέος συνεργατικός σχηματισμός στην ψηφιακή υγεία
Συγκεντρώνει σημαντικούς επιχειρηματικούς φορείς του τομέα της ψηφιακής υγείας στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξή τους, στην ενίσχυση των δυνατοτήτων του

Ολοκληρώθηκε η σύσταση της εταιρείας «Hellenic Digital Health Cluster (HDHC)», της νέας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και 20 καινοτόμων ελληνικών εταιρειών, που φιλοδοξεί να εντάξει την Ελλάδα ανάμεσα στις κυρίαρχες χώρες στον τομέα της ψηφιακής υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Ελληνικός Συνεργατικός Σχηματισμός Ψηφιακής Υγείας - HDHC είχε ιδρυθεί τον Μάρτιο του 2021, με έδρα στην Αθήνα, μετά από πρωτοβουλία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.
Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από το Κέντρο Εφαρμογών & Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ.
Πρόκειται για έναν συνεργατικό σχηματισμό καινοτομίας, που συγκεντρώνει σημαντικούς επιχειρηματικούς φορείς του τομέα της ψηφιακής υγείας στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξή τους, στην ενίσχυση των δυνατοτήτων τους στην καινοτομία και στην εξωστρέφειά τους.
Στην HDHC συμμετέχουν, ως μέτοχοι, πέραν του ΙΤΕ, οι εξής εταιρείες: Athens Eye Hospital, BIOEMISSION TECHNOLOGY SOLUTIONS, CAPEMED, Cognitive Innovations, COMPUTER SOLUTIONS, Ε-TRIKALA, EYE PCR, Gnomon INFORMATICS, HEALTHINK, HERADO, IKNOWHOW, JOIST, MED.I.S. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, MICRO'S LEADER, NEUROLINGO, PDNEUROTECHNOLOGY, PRIME MD, RΕΑ - Maternity Hospital, Sibasoft και TRAQBEAT TECHNOLOGIES.
Η πρωτοβουλία συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020, ΕΣΠΑ.
Ο δικτυακός τόπος της HDHC http://hdhc.gr αποτελεί την πύλη ενημέρωσης του κοινού και των ενδιαφερόμενων μερών, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα σε νέους εταίρους και συνεργάτες να επικοινωνήσουν με την HDHC και να ενταχθούν σε αυτόν τον συνεργατικό σχηματισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης