Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης (αν. ΥΠΟΙΚ): Χωρίς τεκμήρια η φορολογία για τους πληγέντες από την πανδημία

Σκυλακάκης (αν. ΥΠΟΙΚ): Χωρίς τεκμήρια η φορολογία για τους πληγέντες από την πανδημία
O κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι το σχέδιο που έχει καταρτίσει το οικονομικό επιτελείο προβλέπει επενδύσεις ύψους περίπου 59 δισ. ευρώ
Δεν θα ισχύσουν τα τεκμήρια για τους πληγέντες από τη πανδημία του κορωνοϊού δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή
Ειδικότερα, όπως τόνισε, η επίσκεψη της Ursula Von der Leyen, την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, σχετίζεται με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
O κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι το σχέδιο που έχει καταρτίσει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πόρων αυτών, προβλέπει επενδύσεις ύψους περίπου 59 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα και μεταξύ άλλων, την δημιουργία 200.000 μόνιμων θέσεων εργασίας και την αύξηση των μισθών.
Ερωτηθείς για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι αυτό που έγινε είναι να καταγραφούν οι πραγματικές αξίες των ακινήτων.
Δεν μπορεί η φορολόγηση να γίνεται με πλασματικές τιμές είπε ο κ. Σκυλακάκης, ξεκαθαρίζοντας πως το κράτος δεν πρόκειται να εισπράξει περισσότερα χρήματα από τον νέο ΕΝΦΙΑ που θα προκύψει καθώς θα υπάρξουν αυξομειώσεις.
Για τα τεκμήρια, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι δεν αφορούν τη φορολογία αλλά τη φοροδιαφυγή και συμπλήρωσε πως δεν θα ισχύσουν για το 2021, σε όσους έχουν πληγεί από την πανδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης