Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μετρό Αθήνας: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για την επέκταση της Γραμμή 3

Μετρό Αθήνας: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για την επέκταση της Γραμμή 3
Προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός με αντικείμενο την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος συλλογής κομίστρου στο σύνολο της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό

Προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός με αντικείμενο την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος συλλογής κομίστρου στο σύνολο της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό καθώς και αυτόματων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων στην επέκταση του Τραμ προς την πόλη του Πειραιά.
Η υποβολή των προσφορών ξεκίνησε στο τέλος Μαΐου και κατόπιν ολιγοήμερης παράτασης που αποφάσισε η διοίκηση του ΟΑΣΑ, οι καταληκτικές ημερομηνίες παραλαβής και αποσφράγισης των προσφορών ορίστηκαν για τις 15 Ιουλίου και 21 Ιουλίου αντίστοιχα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 8,2 εκατ. ευρώ (συμπ. ΦΠΑ) και η διάρκεια της ορίζεται σε 74 μήνες, εκ των οποίων οι 14 μήνες αφορούν στην υλοποίηση και τα 5 έτη στη λειτουργία και συντήρηση.
Το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) και η διαλειτουργικότητά των σχετικών συστημάτων με τους υπόλοιπους σταθμούς και μέσα μεταφοράς του συγκοινωνιακού δικτύου της πρωτεύουσας είναι απαραίτητος κρίκος για λειτουργία των νέων επεκτάσεων που πλέον μετρούν αντίστροφα για να υποδεχτούν επιβάτες.
Όσον αφορά την επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό, ο διαγωνισμός προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση: 46 Αυτόματων Μηχανημάτων Έκδοσης Καρτών (ΑΜΕΚ), 6 Κέντρων Διαχείρισης Σταθμού (ΚΔΣ), ενός Κέντρου Διαχείρισης (ΚΔ) και 70 πυλών (συν 3 εφεδρικών) ενώ για τις νέες στάσεις του Τραμ, 20 Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών.

Σε δύο παραλαβές

Το έργο θα υλοποιηθεί σε 2 παραλαβές.
Η πρώτη αφορά στο εν λειτουργία πρώτο μισό της επέκτασης της Γραμμής 3 (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια) και την επέκταση του Τραμ, με 5,5 χλμ. μονής κυκλικής γραμμής και 12 σταθμούς, τα δοκιμαστικά δρομολόγια της οποίας ξεκινούν στα τέλη του τρέχοντος μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι για να λειτουργήσει το περασμένο καλοκαίρι έγκαιρα το πρώτο μισό της επέκτασης της Γραμμής 3, ως προσωρινή λύση επιστρατεύτηκε η εγκατάσταση ακυρωτικών μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στα λεωφορεία, χωρίς πύλες εισόδου-εξόδου και αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων και καρτών.
Η δεύτερη παραλαβή αφορά στο δεύτερο μισό της επέκτασης της Γραμμής 3 (Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο) που αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2021.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 2,5 εκατ. ευρώ μέσω της Πράξης που εντάχθηκε πρόσφατα στο Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου της Επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό Αθήνας προς Πειραιά», συνολικού προϋπολογισμού 4,1 εκατ. ευρώ.

Φίλιππος Παναγόπουλος
www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης