Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Μέχρι 30/5 ανοίγει η πλατφόρμα για γυμναστήρια και παιδότοπους – Ελληνικό: Σε 4-5 εβδομάδες μεταβίβαση στη Lamda Development

Γεωργιάδης: Μέχρι 30/5 ανοίγει η πλατφόρμα για γυμναστήρια και παιδότοπους – Ελληνικό: Σε 4-5 εβδομάδες μεταβίβαση στη Lamda Development
Έφτασαν τις 4.800 στην πλατφόρμα οι αιτήσεις από επιχειρήσεις της εστίασης, σύμφωνα με τον Άδ.Γεωργιάδη
Σχετικά Άρθρα
Μέχρι τις 30 Μαΐου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση των γυμναστηρίων και των παιδότοπων, ενώ ήδη οι αιτήσεις από επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης έφτασαν τις 4.800 στην πλατφόρμα, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στα μέτρα ενίσχυσης που έχει λάβει η κυβέρνηση και επιβεβαίωσε ότι θα δοθεί επίδομα στους υγειονομικούς.
Σε ό,τι αφορά τη στήριξη της εστίασης, ο υπουργός επισήμανε ότι οι αιτήσεις από επιχειρήσεις έφτασαν τις 4.800 στην πλατφόρμα.
Όπως είπε, «όποιος έχει κατάστημα εστίασης μπορεί να μπει στην πλατφόρμα ependyseis.gr , να κάνει την αίτηση και να πάρει πίσω έως το 7% του τζίρου του 2019».
Υπενθύμισε ότι ξεκίνησε την Τετάρτη το πρόγραμμα για τη δανειοδότηση έως 50.000 ευρώ των πολύ μικρών επιχειρήσεων (έως 200.000 ευρώ τζίρο), από οποιαδήποτε τράπεζα και με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.
Πρόσθεσε ότι ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα για δάνεια έως 2 εκατ. ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις, με 2 χρόνια περίοδο χάριτος και αποπληρωμή από 5 έως 10 χρόνια. Σημείωσε ότι τα δάνεια έχουν εγγύηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Για γυμναστήρια, παιδότοπους, δικηγόρους

Στις 28-30 Μαΐου, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση των γυμναστηρίων και των παιδότοπων.
Θα είναι από 4.000 ευρώ (με έναν εργαζόμενο) έως 17.000 ευρώ (με 9 εργαζόμενους και πάνω).
Ακόμη, το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου οι δικηγόροι θα λάβουν ειδική χρηματοδοτική ενίσχυση από το Υπουργείο Ανάπτυξης για να αγοράσουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, προκειμένου να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα e-justice.

Τα επόμενα βήματα

Ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε να εξετάσει τη δημιουργία προγράμματος χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ένδυση, υπόδηση και τις εποχικές επιχειρήσεις, ενώ σημείωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει τις επαφές με τις Βρυξέλλες.
Για τον τουρισμό, ανέφερε ότι αναμένεται τις επόμενες ημέρες η έγκριση ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος, το ποσό του οποίου θα είναι πολύ μεγάλο.
Για τις σχολές χορού, υπογράμμισε ότι θα ανακοινωθεί κάποια ενίσχυση για όσες δεν ανοίξουν.
Πρόσθεσε πως αναμένεται να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο.

Για το Ελληνικό

Ο κ. Γεωργιάδης αφού χαρακτήρισε πολύ σημαντική την απόφαση του ΣτΕ για το Ελληνικό, τόνισε ότι τις επόμενες 4-5 εβδομάδες θα ξεκινήσει η μεταβίβαση των μετοχών και η επίσημη έναρξη των εργασιών.
Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter σχολιάζοντας δημοσίευμα της Καθημερινής που αναφέρει ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αποφάσεις της, απέρριψε αιτήσεις κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που ζητούσαν να κηρυχθεί δασική συγκεκριμένη έκταση, όπου θα γίνει η επένδυση.
«Η επένδυση προχωρά κανονικά και μέσα στις επόμενες 4-5 εβδομάδες θα γίνει η μεταβίβαση στην Lamda Development, ο Ελληνικός λαός θα απολαύσει σύντομα έναν από τους ομορφότερους προορισμούς στον κόσμο!», σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη.

georgiadis.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης