Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αφιέρωμα του CNBC στα ελληνικά νησιά: Αναδύονται από τη σκιά των lockdowns

Αφιέρωμα του CNBC στα ελληνικά νησιά: Αναδύονται από τη σκιά των lockdowns

Η βρετανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην συμπεριλάβει την Ελλάδα στην «πράσινη λίστα»

Σχετικά Άρθρα

«Τα λαμπερά νησιά της Ελλάδας αναδύονται από τις σκιές των lockdown για τον κορωνοϊό» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του CNBC σχετικά με την επαναλειτουργία του τουρισμού.
Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις του οικονομικού συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη, ο οποίος αναφέρει πως η κυβέρνηση αναμένει ότι το σύνολο της καλοκαιρινής σεζόν θα είναι διπλάσιο από αυτής του 2020, προσθέτοντας πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ πιο εύκολο από το περσινό.
Ο κ. Πατέλης σημειώνει πως η τουριστική βιομηχανία έχει προσαρμοστεί στους κανόνες ασφαλείας για τον κορωνοϊό, λέγοντας πως το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της νόσου είναι σε εξέλιξη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Υπενθυμίζεται ότι το 2020, το ελληνικό ΑΕΠ υποχώρησε κατά περισσότερο από 8% κάτι που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη τουριστών.

Η στάση της Βρετανίας


Το CNBC σχολιάζει ότι η φετινή πορεία του τουρισμού θα εξαρτηθεί από το εάν οι υπόλοιπες χώρες -όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία- άρουν τους περιορισμούς τους για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι και οι δύο χώρες είναι πολύ σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό.
Πρόσφατα, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην συμπεριλάβει την Ελλάδα στην «πράσινη λίστα» για τους ξένους προορισμούς, κάτι που σημαίνει ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν από την Ελλάδα.
«Όλος ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός» δήλωσε ο κ. Πατέλης στο CNBC και συμπλήρωσε «αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα συμπεριληφθούμε στην πράσινη λίστα».
Η βρετανική κυβέρνηση αναθεωρεί την πράσινη λίστα κάθε τρεις εβδομάδες.
Capture_23.JPGwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης