Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαθανάσης: Συνεχίζουμε με την Επιστρεπτέα 7- Έρχονται προγράμματα για κάλυψη παγίων δαπανών, εστίαση, γυμναστήρια

Παπαθανάσης: Συνεχίζουμε με την Επιστρεπτέα 7- Έρχονται προγράμματα για κάλυψη παγίων δαπανών, εστίαση, γυμναστήρια

"Πολλά θα αλλάξουν στις 15 του μήνα", ανέφερε ο Ν. Παπαθανάσης

Σχετικά Άρθρα

«Πολλά θα αλλάξουν στις 15 του μήνα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, σημειώνοντας πως «όλα είναι στο τραπέζι. Αυτή την εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις».
Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega έκανε αναφορά τόσο στις αλλαγές που θα δούμε στην καθημερινότητά μας από τα μέσα του μήνα, μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού, όσο και στην οικονομική βοήθεια που θα λάβουν οι επιχειρήσεις που συνεχίζουν να πλήττονται από την πανδημία.

Περί αλλαγών

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι έρχονται πολλές αλλαγές από τα μέσα του τρέχοντος μηνός και τόνισε χαρακτηριστικά «ό,τι ισχύει για τους πολίτες, θα ισχύει και για τους τουρίστες».
Όπως είπε, «πολλά θα αλλάξουν στις 15 του μήνα. Μπορεί το click inside, η μετακίνηση μεταξύ νομών, η επέκταση του ωραρίου. Για να μη χτίζουμε προσδοκίες θα πρέπει να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Είναι μια ημερομηνία - κλειδί που θα ξεκλειδώσει πολλά πράγματα».

Για εστίαση

Ο ίδιος σχετική με το πότε θα επανέλθει η μουσική στα μαγαζιά της εστίασης, ανέφερε ότι «και στην πρώτη επανεκκίνηση η μουσική ήρθε σε δεύτερο χρόνο. Τώρα υπάρχει ο περιορισμός του ωραρίου. Με την επέκτασή του, θα έρθει και η μουσική. Έτσι ξεκινήσαμε και πέρυσι και σε ένα εύλογο διάστημα μπήκε και η μουσική».
Πρόσθεσε πως «το όριο με έξι άτομα ανά τραπέζι λειτουργεί πολύ καλά. Θεωρώ ότι προς το παρόν θα παραμείνει αυτό. Με τις οικογένειες υπάρχει η δυνατότητα να βρίσκονται όλοι μαζί. Αυτό θα συνεχίσει να ισχύει για κάποιο διάστημα».

Στήριξη των επιχειρήσεων

Αναφερόμενος στη οικονομική βοήθεια που θα λάβουν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται από την πανδημία, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξήγησε πως «συνεχίζουμε με την Επιστρεπτέα 7, έρχεται μέσα στον Ιούνιο πρόγραμμα της κάλυψης των παγίων δαπανών, έρχεται και το πρόγραμμα για την εστίαση που ανοίγει άμεσα, και μέσα σε 4 εβδομάδες θα γίνουν οι εκταμιεύσεις. Ακόμα, έχουμε πρόγραμμα για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους που θα τρέξει μέσα στο Μάιο».
Μάλιστα, σχολιάζοντας το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα γυμναστήρια, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των επαγγελματιών. Για τα γυμναστήρια θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, θα έχουν έναν ειδικό πρόγραμμα στήριξης που θα ανακοινωθεί, αναμένουμε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό θα ισχύσει και για τους παιδότοπους».
Όπως εξήγησε, «θα είναι μη επιστρεπτέο το ποσό που θα λάβουν. Αυτή την εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις», ενώ συμπλήρωσε πως υπάρχει «σκέψη της επιτροπής για άνοιγμα μόνο με εμβολιασμένους πελάτες, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις ανακοινώσεις».
Τέλος, για τα κτήματα δεξιώσεων ανέφερε πως «αυτή την εβδομάδα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για να ξεκινήσουν και τον προγραμματισμό τους οι επιχειρηματίες. Θα ανοίξουν μέσα στον Ιούνιο, αλλά δε γνωρίζω ακριβή ημερομηνία, ούτε ακριβή αριθμό ατόμων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης