Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Ξεκινά από 15/5 η άρση των SMS μετακίνησης – Έρχεται άνοιγμα γυμναστηρίων, απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα

Γεωργιάδης: Ξεκινά από 15/5 η άρση των SMS μετακίνησης – Έρχεται άνοιγμα γυμναστηρίων, απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα
Με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15/5 , αναμένεται να ξεκινά από τα μεσάνυχτα η απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ αίρεται και η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων
Σχετικά Άρθρα
Τελειώνουν τα click away - click inside για τα μαγαζιά στις 14 Μαΐου, ενώ από τις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει η άρση των SMS μετακίνησης για το λιανεμπόριο, θα αλλάξει το ωράριο στην εστίαση και θα αρθεί η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.
Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο άνοιγμα των γυμναστηρίων και των catering για δεξιώσεις, σημειώνοντας πως «το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα το ανακοινώσουμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα με όρους και κανόνες».
Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, από τις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει η άρση των SMS μετακίνησης, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο, ενώ από την ίδια ημερομηνία «λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια - δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί περαιτέρω».
Όπως είπε, από τα μέσα Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 μ.μ. η απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ αίρεται και η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.
Σημείωσε δε, πως «θα έχουμε μεγάλο πακέτο για τον κλάδο του τουρισμού σε ό,τι αφορά τις ενισχύσεις».
Ακόμη, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «τα click away - click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός».

Για τα γυμναστήρια

Για άνοιγμα των γυμναστηρίων μέσα στον Μάιο έκανε λόγο ο κ. Γεωργιάδης.
Ανέφερε ότι «τα γυμναστήρια ανοίγουν στις 17 του μηνός, πρώτα για τους εμβολιασθέντες, και αργότερα, στις αρχές Ιουνίου για τους υπόλοιπους».

Κτήματα και catering

Εντός του τρέχοντος μηνός θα ανοίξουν τα catering για δεξιώσεις, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Γεωργιάδη.
«Στις δεξιώσεις για γάμους σε κτήματα, θα είναι σε ροτόντες των 6 όπως και στην εστίαση, αλλά την πυκνότητα θα την αποφασίσουν μέσα στην εβδομάδα οι γιατροί», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα το ανακοινώσουμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα με όρους και κανόνες».

Λαϊκές αγορές

Κάνοντας αναφορά στις λαϊκές αγορές, επεσήμανε πως «έχουμε τα 5 μέτρα απόσταση (μεταξύ πάγκων) και το 50 – 50 (δηλαδή την παρουσία των παραγωγών με πάγκους εκ περιτροπής μέσα στη βδομάδα για μισές ημέρες)», προσθέτοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επιτροπή.

Η πανδημία είναι εδώ

«Δεν λέω ότι η πανδημία τελείωσε, η πανδημία είναι ακόμα εδώ και πρέπει να προσέχουμε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε ότι «κάθε μέρα που περνάει έχουμε 100.000 συμπολίτες μας που αρχίζουν να αποκτούν ανοσία».


Αρχές Ιουνίου και ανάλογα με την πρόοδο των εμβολιασμών ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση


Στις αρχές Ιουνίου και ανάλογα με την πρόοδο των εμβολιασμών θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε πως όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί, τόσο θα έχουμε μεγαλύτερες ελευθερίες, επαναλαμβάνοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα γνωστοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για τις δραστηριότητες που θα εκκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Θα συνεχιστούν κάποια μέτρα

Ο υπουργός αφού σημείωσε ότι «η αφαίρεση όλων των μέτρων στήριξης δεν είναι συνετή», ξεκαθάρισε ότι «κάποια μέτρα θα συνεχιστούν και αφού η αγορά λειτουργεί».
Για τα γυμναστήρια επανέλαβε ότι «αν όλα πάνε καλά» στις 17 του μήνα θα ανοίξουν, αλλά και πως σχεδιάζεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τα γυμναστήρια.
«Θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για γυμναστήρια και παιδότοπους ως επιδότηση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το ολικό άνοιγμα των γυμναστηρίων θα γίνει στις αρχές Ιουνίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης