Τελευταία Νέα
Οικονομία

Καββαθάς (πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ): Άνοιγμα της εστίασης στις 3/5 με προβλήματα

Καββαθάς (πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ): Άνοιγμα της εστίασης στις 3/5 με προβλήματα
"Μέχρι το τέλος Μαΐου θα είναι δύσκολα για τον κλάδο που έχει να εργαστεί 6 μήνες", ανέφερε ο Γ. Καββαθάς

Για προβλήματα σχετικά με τη διανομή των self tests στον κλάδο εστίασης, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος και ανέφερε ότι πολλές επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν.
Όπως εξήγησε ο κ. Καββαθάς μιλώντας ΕΡΤ σχετικά με τα self tests στον κλάδο, «δεν υπάρχουν τα ΑΜΚΑ τους στο πληροφοριακό σύστημα παρ' όλο που είναι εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή εργασίας και επανέρχονται στις δουλειές τους από τη Δευτέρα του Πάσχα», ενώ το πρόβλημα επιτείνει και το γεγονός ότι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι δεν διαθέτουν self tests Σαββατοκύριακο και αργίες.
«Η δωρεάν διανομή περιορίζεται από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή. Κατά συνέπεια για τον κλάδο της εστίασης είναι οξύτατο το πρόβλημα, καθώς ξεκινάει από τη Δευτέρα του Πάσχα την εκ νέου λειτουργία της», όπως είπε.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμβολή των εμβολιασμών, καθώς αυτοί θα επιτρέψουν και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Κλειστές πολλές επιχειρήσεις

Ο κ. Καββαθάς ανέφερε ότι το 20% των καταστημάτων εστίασης στη χώρα δεν έχει εξωτερικό χώρο, κάτι που σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Πρόσθεσε πως πολλές επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν λόγων των συγκεκριμένων ημερομηνιών που επανεκκινείται η εστίαση, αλλά και των προβλημάτων που έχει ο κλάδος, όταν 5 στις 10 επιχειρήσεις έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα.
«Μέχρι το τέλος Μαΐου θα είναι δύσκολα για τον κλάδο που έχει να εργαστεί 6 μήνες...το πιο μικρό κατάστημα έχει ανελαστικές δαπάνες της τάξεως των 2-3.000 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά. «Γι' αυτό και τη Δευτέρα δεν ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς» , πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα θα ήταν καλό να απελευθερωθεί -τουλάχιστον- το ωράριο λειτουργίας «για να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης