Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κ. Σκρέκας (υπ. Περιβάλλοντος): Διοικητικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τους δασικούς χάρτες

tags :
Κ. Σκρέκας (υπ. Περιβάλλοντος): Διοικητικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τους δασικούς χάρτες
Συνάντηση με τους βουλευτές Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσο Βουλουδάκη, Βασίλη Διγαλάκη και Παύλο Πολάκη, δημάρχους, εκπροσώπους αγροτών, καθώς και εκπροσώπους επιστημονικών κλάδων

Ως εθνικής σημασίας έργο χαρακτήρισε την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας που με πρώτο σταθμό τα Χανιά, πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη.
Ο κ. Σκρέκας είχε από το πρωί σειρά επαφών στην αντιπεριφέρεια Χανίων με τους 4 βουλευτές του νομού, Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσο Βουλουδάκη, Βασίλη Διγαλάκη και Παύλο Πολάκη, δημάρχους, εκπροσώπους αγροτών, καθώς και εκπροσώπους επιστημονικών κλάδων.
Στόχος των συναντήσεων ήταν η από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε μετά το τέλος των επαφών του ο κ. Σκρέκας, «ενημερώσαμε τους φορείς ότι η κυβέρνηση μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και συγκεκριμένων οδηγιών που έχει δώσει, θα προχωρήσει σε μια σειρά διοικητικών και νομοθετικών πρωτοβουλιών για να δώσουμε άμεσες και μόνιμες λύσεις σε όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών».

Πρωτοβουλίες και δυνατότητες

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα οι δασικοί χάρτες περιλαμβάνουν πρόδηλα σφάλματα τα οποία θα διορθωθούν με οριζόντιο τρόπο και εσωτερικές διαδικασίες της διοίκησης με αξιοποίηση των δυνατοτήτων των υπηρεσιών ώστε να μην ταλαιπωρηθούν και να μην επιβαρυνθούν με κανένα κόστος οι πολίτες.
Παράλληλα όπως τόνισε, «προχωρούμε σε πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με επίλυση σε ό,τι αφορά δασικού χαρακτήρα εκτάσεις που προσδιορίζονται από φρυγανώδη βλάστηση και ασπάλαθους.
Επίσης, πρωτοβουλίες που αφορούν την οριστικοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ώστε να μην κινδυνεύουν οι πολίτες της Κρήτης να χάσουν ούτε σπιθαμή γης».
Ο κ. Σκρέκας παράλληλα τόνισε ότι δεν κινδυνεύουν για κανέναν οι αγροτικές ενισχύσεις εξηγώντας ότι, «οι δασικοί χάρτες δεν επεμβαίνουν στον τρόπο με τον οποίο σήμερα δίνονται οι ενισχύσεις, μέσα από την κοινή αγροτική πολιτική και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης».

Εξάμηνη παράταση για υποβολή αντιρήσεων

Από τα Χανιά ο κ. Σκρέκας έστειλε το μήνυμα ότι οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν τις οριζόντιες διορθώσεις - αναμορφώσεις των αναρτημένων δασικών χαρτών καθώς όπως τόνισε έχει δοθεί εξάμηνη παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων, ενώ μετά από αυτό το χρονικό διάστημα και σε περίπτωση που οι πολίτες διαπιστώσουν ότι υπάρχει θέμα με τις εκτάσεις τους μπορούν να προχωρήσουν στην αίτηση πρόδηλου σφάλματος χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και στην συνέχεια αν υπάρξει θέμα αντίρρησης, το τέλος έχει μειωθεί κατά 50%.
Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι οι δασικοί χάρτες παραμένουν αναρτημένοι ως έχουν καθώς όπως είπε υπάρχει μεγάλο ποσοστό που είναι καθαρό και δίνει την δυνατότητα σε πολίτες να αξιοποιήσουν την περιουσία τους και ξεκαθάρισε ότι οι όποιες διορθώσεις θα γίνουν στους αναρτημένους δασικούς χάρτες.
Στις συναντήσεις του υπουργού Περιβάλλοντος στα Χανιά παρόντες ήταν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης